Uleiului de măsline, cinci utilizări neobișnuite în gospodărie
Uleiul de măsline poate fi alături de oțet, lămâie, bicarbonat de sodiu, alcool și apa oxigenată un aliat în gospodărie.
ULEIUL DE MĂSLINE este natural, nu-ti pune sanatatea in pericol, nu este toxic si nu produce alergii, asa ca este ideal sa-l folosesti pentru curatenie si nu numai, potrivit sanatate.bzi.ro.
Lustruiește mobilierul și are un efect antistatic
ULEIUL DE MĂSLINE nu doar ca va lustrui perfect toate obiectele de mobilier, insa are si un puternic efect antistatic, acest produs creand un strat de protectie. Realizati un amestec de ulei de masline si apa (trei parti apa, o parte ulei), agitati foarte bine, pana rezulta o emulsie si cu ajutorul unei lavete din bumbac stergeti foarte bine mobila, insistand pe locurile cu pete.
Citește și: TRUC. Uleiul de măsline falsificat poate fi identificat ușor
Dupa aceea stergeti mobila cu o carpa uscata din bumbac si veti observa ca aceasta va ramane curata si stralucitoare.
Curăță podelele
ULEIUL DE MĂSLINE. Amesteca o cantitate egala de ulei de masline, zeama de lamaie si ulei esential de lamaie si sterge podeaua cu o carpa moale imbibata in aceasta solutie.
Strălucire obiectelor de inox
ULEIUL DE MĂSLINE. Tot in bucatarie uleiul de masline poate fi folosit pentru a oferi stralucire obiectelor din inox.
Curăță pielea
ULEIUL DE MĂSLINE are capacitatea de a curata canapeaua si fotoliile din piele, scaunele de birou si hainele confectionate din piele care si-au pierdut stralucirea. Strege pielea cu ulei de masline curat, apoi lustruieste.
Ajutor pentru plante
ULEIUL DE MĂSLINE. Si plantele de apartament au de castigat de pe urma uleiului de masline. Amesteca trei linguri de ulei de masline cu putina apa calduta intr-un recipient cu pulverizator. Stropeste frunzele apoi sterge-le cu o carpa moale si uscata din bumbac. Frunzele vor ramane stralucitoare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News