Termoenergetica, anunț pentru bucureșteni
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Facebook @ Termoenergetica București
FOTO: Facebook @ Termoenergetica București
Compania Municipală Termoenergetica București a anunțat finalizarea lucrării de modernizare POIM - Magistrala 2.

Compania Municipală Termoenergetica București (CMT) S.A. a anunțat începerea lucrărilor de reîntregire a porțiunilor de conductă magistrală, prin care va fi modernizat un tronson de 2040 metri liniari din Magistrala 2 Sud, care face parte din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Astfel, ”porțiunile de țeavă cu diametre cuprinse între 500 și 700mm au fost înlocuite pe Șoseaua Ștefan cel Mare, în cadrul lucrărilor din Lotul 5, Obiectivul 5 - Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). Conducta înlocuită avea o vechime de peste 60 de ani, anul punerii în funcțiune fiind 1963.

Această lucrare este necesară și deosebit de importantă pentru continuarea întregului șantier deschis în cadrul acestui obiectiv POIM, prin care vor fi modernizați aproximativ 5200 de metri de conductă magistrală”, se arată într-un comunicat al companiei, publicat pe Facebook.

Apa caldă, întreruptă până la finalul lunii

Potrivit sursei menționate, lucrarea are în vedere mai multe intervenții prin care vor fi demontate provizoratele care asigură în prezent alimentarea și vor fi executate sudurile și operațiunile impuse de reîntregirea tronsoanelor cu diametre de 500 şi 700 mm.

”Tot acum, se vor monta suporți metalici și o lungime de aproximativ 80 de metri de conductă preizolată, iar după finalizarea lucrărilor va fi efectuată şi proba de presiune a acestui tronson de magistrală.

Furnizarea agentului termic pentru apă caldă către aproximativ nouă puncte termice care alimentează clienții din această zonă (cca. 90 de blocuri) va fi sistată în perioada 22 - 30 aprilie 2024.

În cursul dimineții de luni, echipele companiei au început, în regim de urgență, manevrele tehnice de închidere. Apoi vor fi efectuate toate lucrările sus-amintite. Tot în aceasta perioadă va fi refăcut racordul principal de alimentare cu agent termic a Institutului Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș", racord care are o vechime similară cu cea a magistralei”, se mai arată în comunicatul menționat.

Totodată, compania a transmis că dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru soluționarea altor probleme apărute.

Clienții au la dispoziție informații prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum și prin aplicația Termoalert. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel