Simți că trece viața pe lângă tine și înaintezi în vârstă fără să faci mare lucru. Sfatul experților
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Dacă fiecare zi pare să devină banală, încercați să căutați experiențe noi și interesante, sugerează cercetătorii.

Cercetătorii au descoperit anterior că experiențele mai zgomotoase par să dureze mai mult, în timp ce concentrarea asupra ceasului face, de asemenea, timpul să se dilateze, potrivit The Guardian.

Potrivit oamenilor de știință, cu cât o imagine este mai memorabilă, cu atât este mai probabil ca o persoană să creadă că a trăit-o de mai mult timp decât a făcut-o de fapt. Astfel de imagini au fost, de asemenea, mai ușor de amintit în ziua următoare experienței.

Echipa sugerează că dilatarea timpului ar putea servi unui scop, permițându-ne să culegem informații despre lumea din jurul nostru.

„Când vedem lucruri care sunt mai importante sau mai relevante, cum ar fi lucruri care sunt mai memorabile, ne dilatăm simțul timpului pentru a obține mai multe informații”, a spus profesorul Martin Wiener, coautor al studiului

Cu toate acestea, el a remarcat că lucrarea nu exclude posibilitatea ca creierul să aibă și un ceas intern pentru a ține evidența timpului, ceea ce ar explica modul în care diferite aspecte ale unei experiențe pot fi percepute în sincron.

„Dacă vrem să simțim că lucrurile durează mai mult, trebuie să căutăm lucruri care sunt ele însele mai memorabile. Și prin asta mă refer la lucruri care sunt interesante și noi pentru noi”, a spus el.

„De aceea, o vacanță poate părea să dureze mult mai mult decât, să zicem, echivalentul timpului din rutina ta zilnică”, a mai spus acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel