Turneul Internaţional de Şah Cotroceni - runda I: Surorile Muzychuk - o remiză previzibilă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
tabla de sah
tabla de sah

Ieri a avut loc deschiderea oficială a Turneului Internaţional de Şah Cotroceni, la care participă 10 mari maestre internaţionale. Preşedintele Comitetului de Organizare, Dan-Radu Zătreanu a precizat că turneul are o medie ELO de 2456, ceea ce îl clasează ca turneu de Categoria XVII FIDE, fiind cotat, din punct de vedere valoric, ca al doilea turneu pe plan mondial în 2011.

În partida inaugurală s-au întâlnit, conform tragerii la sorţi efectuate marţi, 1 martie, la Clubul Parlamentarilor, după conferinţa de presă, surorile Muzychuk, Anna, jucătoarea nr. 1 a Sloveniei şi Mariya, numarul 2 în Ucrania. După o jumătate de oră de joc şi cele 20 de mutări obligatorii, cele două şi-au propus reciproc remiză şi au acumulat primele jumătăţi de punct în cadrul turneului.

Iată şi rezultatele complete înregistrate în Runda I::

Muzychuk Anna (Slovenia) - Muzychuk Mariya (Ucraina) 1/2 - 1/2

Zatonskih Anna (SUA) - Valentina Gunina (Rusia) 1-0

Irina Turova (Rusia) - Luminiţa Cosma (România) 1-0

Eva Repkova (Slovacia) - Monica Socko (Polonia) 0-1

Anna Ushenina (Ucraina) - Corina Peptan (România) 1/2 -1/2

Miercuri, 3 martie, de la ora 10:30 în Runda a II-a sunt programate partidele: Mariya Muzinchuk - Corina Peptan; Monica Socko - Anna Ushenina; Luminişa Cosma - Eva Repkova; Valentina Gunina - Irina Turova li Anna Muzynchuk - Anna Zatonskih.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel