Tudorel Toader vs. Ben Oni Ardelean. Dubla măsură: ”regim totalitar” - ”ce ordinar”
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Tudorel Toader
Tudorel Toader
O anumită parte a presei a luat foc când Tudorel Toader, ministru al Justiției, nu a mai vrut să prelungească acreditarea unor jurnaliști.

Acum, însă, aceeași presă dă dovadă de dublă măsură când vine vorba de Ben Oni Ardelean, deputat PNL, care a avut miercuri o ieșire nervoasă la adresa jurnaliștilor care voiau să participe la ședința Comisiei de politică externă, numindu-i pe aceștia "nesimțiți" și "cu tupeu" și amenințându-i că va cere ridicarea acreditărilor de intrare în Parlament. În schimb, când Tudorel Toader a fost protagonistul unui episod similar, o anumită parte a presei și internauții s-au inflamat și i-au cerut, de urgență, demisia.

”ABUZ Al doilea jurnalist cu acreditarea ridicată, după ce Tudorel Toader s-a supărat pe cei incomozi”, titra newsweek.

”Premieră negativă: Ministerul Justiției refuză acreditarea a doi jurnaliști: Ovidiu Oanță, de la Pro TV, și Ionela Arcanu, de la Realitatea TV / Ministrul Toader se arătase deranjat de întrebările acestora”, titra g4media.

”Cenzurel Toader, comunist recidivist. Ministerul Justiției i-a retras acreditarea unui jurnalist” și ”Cenzurel Slugărel Toader amenință jurnaliștii care nu sunt slugile PSD că vor rămâne fără acreditări la Ministerul Justiției”, titra Podul.ro.

”Năravuri vechi ale guvernului PSD: jurnaliști interziși. „Avem un acut sentiment de deja-vu", titra Romania.europalibera.or.

”Cât esti de prost, ca ministru, când ridici acreditări de presă”, scria Bogdanstoica.ro.

”Tudorel Toader trece la faza următoare: Cenzurarea presei prin neacreditarea jurnaliștilor incomozi”, scria Revista 22.

”Ce ORDINAR! Tudorel Toader, „ciuma" presei libere. I-a retras acreditarea jurnalistului Ovidiu Oanţă, de la Pro TV, care se ocupă de justiție de 17 ani”, titra Ziariștii.com.

”Abuz specific regimurilor totalitare. Tudorel Toader i-a retras acreditarea jurnalistului Pro TV Ovidiu Oanta. Nu-i mai suporta intrebarile „deranjante" ”, titra și Aktual 24.

În ceea ce-l privește pe Ben Oni Ardelean, deputat PNL, nu s-au mai folosit titluri atât de stridente, iar comentariile de pe Facebook nu mai sunt în aceeași cheie acuzatoare.

Deputatul PNL a avut miercuri o reacție nervoasă la adresa jurnaliștilor, cărora nu li s-a permisul accesul la ședința Comisiei de Politică Externă. Acesta i-a amenințat cu retragerea acreditării, pentru chestiuni "legate de nesimţire şi tupeu". Ulterior, deputatul a intervenit telefonic la Realitatea TV și și-a cerut scuze, susținând că este stresat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel