Xi Jinping: China susține convocarea unei conferințe de pace privind criza din Ucraina
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Președintele chinez Xi Jinping a declarat luni că susține convocarea unei conferințe internaționale de pace privind criza din Ucraina la un moment potrivit.

Conferința ar trebui recunoscută atât de Rusia, cât și de Ucraina, cu participarea egală a tuturor părților și discuții echitabile despre toate planurile de pace, a spus Xi atunci când a făcut remarci în comun cu omologul său francez, Emmanuel Macron.

Observând că istoria a demonstrat de mai multe ori că la finalul zilei, conflictele pot fi rezolvate doar prin negocieri, Xi a declarat că îndeamnă toate părțile să reia implicarea și dialogul pentru a construi încredere reciprocă.

China susține o arhitectură de securitate echilibrată, eficientă și durabilă în Europa, a subliniat el.

Xi a subliniat că și-a exprimat poziția cu privire la criza din Ucraina în mai multe rânduri.

China nu a declanșat criza din Ucraina, nici nu este o parte sau un participant la aceasta, a spus Xi, remarcând că în loc să fie un simplu observator, China joacă un rol important pentru pace.

Reprezentantul special al guvernului chinez pentru afacerile eurasiatice este în cea de-a treia rundă de diplomație de tip navetă, a adăugat el.

În același timp, China se opune încercărilor de a folosi criza din Ucraina pentru a viza sau a denigra o țară terță sau pentru a stârni un "nou Război Rece", a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel