Ce nu s-a văzut la vizita lui Klaus Iohannis la Casa Albă. Chirieac: "Joe Biden a vrut să-i scoată fața" / Ciuvică: "S-au agitat mult"
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: presidency.ro
Sursa Foto: presidency.ro
Bogdan Chirieac și Mugur Ciuvică au discutat despre vizita lui Klaus Iohannis la Casa Albă.

Bogdan Chirieac și Mugur Ciuvică au discutat în cadrul emisiunii "Miercurea Neagră" despre vizita lui Klaus Iohannis în SUA și jocurile de culise cu Joe Biden.

Biden l-a primit pe Iohannis pentru România

Bogdan Chirieac: "Domnul Ciuvică este încântat că "omul său", Klaus Iohannis, a fost primit la Casa Albă. A fost o întrevedere de jumătate de oră, de consolare, fără doar și poate, unde a fost tratat cu multă înțelepciune de președintele Joe Biden care i-a zis ‘domne nu îți închid ușa la nas unde ai vrut matale, dar continuăm dialogul, că e bine, că o fi, că o păți’ și l-a scos frumos afară. Conferința de presă a avut loc la ambasada. Cred că sunteți mulțumit. Faptul că s-a întâlnit președintele Americii cu un președinte al României mi se pare un lucru pozitiv. Nu e de rușine că te-a primit chiar și 10 minute acolo".

Mugur Ciuvică: "Nu contează rușinea lui. Biden l-a primit cred că pentru România așa. A fost totul aranjat pe picior așa, din scurt, asta am înțeles de la domnul ambasador român în America".

Bogdan Chirieac: "Cel care l-a sabotat pe Marcel Ciolacu în vizita sa în Statele Unite. Așa a zis Marcel Ciolacu".

Mugur Ciuvică: S-au agitat mult să obțină și o primire la Casa Albă

Mugur Ciuvică: "Cred că l-a sabotat, el așa zicea, dar văd că i-a trecut supărarea. Nu se supără domnul Ciolacu pe chestii care să aibă legături cu partenerii și bine face. Totuși, zicea că acum trei săptămâni au aflat exact cum e cu premiul, data și tot, invitația au primit-o, și după aceea pe fugă așa, bănuiesc, că s-au agitat mult să obțină și o primire la Casa Albă. Americanii ne-au primit. Nu știu dacă e de consolare, dar chestia aia cu NATO și Iohannis e o prostie. Eu am fost luat de val de dumneavoastră așa și într-un moment de neatenție am zis și eu că poate are ceva șanse, mă refer atunci când și-a anunțat candidatura, bănuind o posibilă manevră cumva cu probleme cu Rutte. Nu, în niciun caz. V-am spus după aceea, după ce m-am adunat un pic, după o săptămână, că șansele lui Iohannis au revenit la zero și zero rămân. Zero bătut în cuie. Așa că soarta lui Iohannis cu NATO nu intră în nicio discuție".

Bogdan Chirieac: "Joe Biden a vrut să-i scoată fața lui Iohannis. Adică, nu a ieșit public să spună nu. Iohannis a afirmat că i-a zis Biden ‘domne continuăm dialogul' ".

Mugur Ciuvică: "Da, că o să continue dialogul. E absolut neimportant asta. Mă rog, cum ați spus și dumneavoastră, pentru România e importantă primirea asta, pentru că arată că America e interesată de zona asta și e interesată să păstreze relațiile strânse cu România. Ceea ce pentru noi e bine. Adică, în general așa în viață, de vreo 100 și ceva de ani e mult mai bine cu americanii decât cu rușii. Cu rușii a fost rău și înainte de americani acum 300 de ani. Nouă nu ne-a fost bine niciodată cu rușii. Absolut niciodată. Cu turcii ne-am mai înțeles că le mai dădeam niște chestii, austriecii au mai civilizat niște zone prin România cât de cât, chiar dacă erau și ei răi, dar rușii n-au făcut nimic bun în România vreodată".

VEZI TOATĂ EMISIUNEA AICI:

                                                         

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel