Trump a fost evaluat de un ofițer de probațiune, pas necesar înainte de pronunţarea pedepsei sale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Donald Trump a avut un interviu cu serviciile de probaţiune. Este o etapă necesară înainte de pronunţarea pedepsei sale care ar putea ajunge până la închisoare în dosarul plăţilor către o fostă vedetă de filme pentru adulți, notează AFP.

În plină campanie pentru a reveni la Casa Albă, şi la o zi după un miting în caniculă la Las Vegas, Donald Trump s-a supus, ca orice condamnat penal, la New York acestui exerciţiu în care condamnatului i se pun în mod tradiţional o serie de întrebări privind cazierul său penal, situaţia sa profesională şi familială şi, eventual, sănătatea sa fizică ori psihică, a spus pentru AFP o sursă apropiată cazului. Conform sursei citate şi canalului CNN, interviul a durat o jumătate de oră.

'Preşedintele Trump şi echipa sa de avocaţi iau deja toate măsurile necesare pentru a contesta şi a face să eşueze dosarul procurorului fără lege şi credinţă din Manhattan', a spus, la rândul său, directorul campaniei lui Donald Trump, Steven Cheung.

În mod neobişnuit, interviul urma să se desfășoare prin videoconferinţă, de la reşedinţa lui Donald Trump Mar-a-Lago din Florida, şi nu în persoană la Manhattan, unde omul de afaceri a devenit primul fost preşedinte al SUA condamnat într-un proces penal, indicaseră mai multe media americane.

Pe data de 30 mai, doisprezece juraţi l-au declarat în unanimitate pe Donald Trump vinovat de 34 de infracţiuni de falsificare a unor documente contabile cu scopul de a ascunde plata a 130.000 de dolari către starul de filme pentru adulți Stormy Daniels chiar la sfârşitul campaniei prezidenţiale din anul 2016.

Această plată, a cărei disimulare a fost considerată ilegală, avea scopul de a îi cumpăra tăcerea cu privire la relaţie sexuală pe care ea susţine că a avut-o cu Donald Trump - şi pe care acesta din urmă o neagă - în anul 2006, când era deja căsătorit cu soţia sa Melania. Interviul cu serviciile de probaţiune urmează să permită întocmirea unui raport pentru judecătorul Juan Merchan, care a prezidat procesul. Sentinţa se va stabili pe 11 iulie.

Infracţiunea de fals în acte contabile poate fi pedepsită teoretic cu până la 4 ani de închisoare, dar judecătorul poate alege o alternativă precum pedeapsa cu suspendare cu probaţiune sau chiar muncă în folosul comunităţii. La trei zile după condamnarea sa, Donald Trump a spus la Fox News că o pedeapsă cu închisoarea 'ar fi complicat de acceptat de către public' şi ar putea fi 'un punct în care susţinătorii săi să cedeze'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel