Povestea dr. Herman Berkovits. Adevărata față a medicului, dezvăluită de Thea Haimovitz: Românii trebuie să înțeleagă cine e acest om / video
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Thea Haimovitz, realizatoare TV la DC News, a vorbit despre dr. Herman Berkovits, medicul lui Benjamin Netanyahu.

Dr. Herman Berkovits, medicul personal al premierului israelian Benjamin Netanyahu și un nume de referință în medicina din Israel, a fost prezentat de către Thea Haimovitz, realizatoare TV la DC News. Într-o recentă emisiune, Thea Haimovitz a descris cu admirație personalitatea și realizările remarcabile ale dr. Berkovits.

„Dacă-i faci un compliment, nu contează câți ani de experiență are, Herman Berkovits (Tvica) se înroșește. El este consul de onoare al României în Israel. Când lumea i se adresează cu Excelență, el nu știe unde să se mai ascundă. Este ditamai personalitatea medicală în Israel. Spun toate aceste lucruri pentru ca românii să înțeleagă cine este omul care a organizat întâlnirea dintre Marcel Ciolacu și Benjamin Netanyahu”, a zis Thea Haimovitz, subliniind modestia remarcabilă a medicului.

3. -imagine fara descriere- (herman-berkovits-1_47802900.jpg)

A fost decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de ofițer, pentru contribuția sa la promovarea relațiilor româno-israeliene

Dr. Berkovits, originar din Târgu-Lăpuș și absolvent al Facultății de Medicină din Cluj în 1971, a avut o carieră impresionantă. După ce a lucrat ca medic în sate din Maramureș și Suceava, s-a stabilit în Israel în 1975, unde și-a continuat specializarea la spitalele Bikur Holim și Hadassah din Ierusalim. În 1981 a devenit medic specialist în pediatrie la Spitalul Bikur Holim și, din 1985, conduce propria clinică de medicină pediatrică și generală în Ierusalim. 

„De fiecare dată când vorbim despre el sau când îi mulțumim, Herman Berkovits schimbă subiectul și te întreabă dacă mai vrei o cafea. Acesta este el. A terminat Facultatea de Medicină, la Cluj, în urmă cu zeci de ani. Dacă-l întrebi de ce este medic o să îți spună că a îndeplinit dorința mamei sale. Este un om care are grijă de copii. Cred că este unul dintre cei mai buni diagnosticieni din Israel. Este capabil să diagnosticheze absolut orice, Israelul fiind numărul 1 mondial în medicină. Are pacienți de la 0 ani... până la vârsta de 100 de ani.

M-am dus să-l vizitez într-o sâmbătă când nici iarba nu crește în Israel și am găsit, la spital, o coadă imensă. Ca să înțelegem cine este omul care se ocupă de relațiile României cu Israel. Pe lângă acest lucru, mai și hrănește toate pisicile de pe stradă! De asemenea, înoată în fiecare zi”, a povestit Thea Haimovitz.

Dr. Berkovits este cunoscut pentru generozitatea sa și implicarea în comunitate

„Nu există cineva care să-l fi rugat ceva - nu contează ce - și el să fi refuzat. Nu refuză pe nimeni. El rezolvă orice. Herman Berkovits i-a salvat viața lui Nancy Brandes, dirijor, orchestrator, compozitor și actor israelian originar din România! Noi nu l-am mai fi avut pe Nancy Brandes dacă el nu l-ar fi salvat! De asemenea, când a auzit de tragedia de Colectiv... și acolo a ajutat foarte mult”, a mai zis Thea Haimovitz.

„Când auzim de vizite precum cea a premierului Marcel Ciolacu în Israel, mai vedem spunându-se: „iar s-a plimbat X-ulescu prin Israel!” Dar nu este așa. Când Herman Berkovits a organizat o astfel de întâlnire... a organizat-o ca să se întâmplă ceva”, a spus Thea Haimovitz, subliniind importanța și eficiența organizatorică a Dr. Berkovits privind întărirea relațiilor internaționale.

Dr. Herman Berkovits rămâne un simbol al excelenței medicale și umanității, un profesionist dedicat care, deși renumit și respectat, rămâne profund modest și implicat în viața comunității sale.

4. -imagine fara descriere- (herman-berkovits_65465000.jpg)

Dr. Herman Berkovits s-a născut la Târgu-Lăpuș și a absolvit Facultatea de Medicină din Cluj în 1971. Apoi, timp de patru ani a fost medic în două sate din Maramureș și unul din Suceava. În 1975, a plecat din România pentru a se stabili în Israel împreună cu familia. Avea să se specializeze la spitalele Bikur Holim și Hadasa din Ierusalim, iar din 1981 a fost medic specialist în pediatrie la Spitalul Bikur Holim. Din 1985 conduce propria clinică de medicină pediatrică și generală în orașul Ierusalim. Este medicul personal al premierul Israelului, Benjamin Netanyahu și un susținător al relațiilor româno-israeliene. A fost decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de ofițer, pentru contribuția personală la susținerea și promovarea relațiilor dintre Israel și România.

Youtube video image

 

 

 

Premii și distincții:

 

2015 - Consul de Onoare al României în Israel

 

2016 - Cetățean de Onoare al Orașului Târgu Lăpuș

 

2016 - Medalia de Onoare ”Iuliu Hațeganu” oferită de Universitatea de Medicină din Cluj- Napoca 

 

2017 - Decorația Ordinul Național Pentru Merit în grad de ofițer acordat de președintele României Klaus Iohannis

 

2017 - Cetățean de Onoare al Municipiului București

 

2017 - Diplomă de Ambasador Repatriat Diploma de Excelență și Medalia Ierusalimului Ambasador al bunelor relații între România și Israel Medalia de Onoare Dr. Wilhelm Filderman „Răsplată după merit

 

2017 - Diplomă Doctor Honoris Causa al Universității Titu Maiorescu din București

 

2018 - Diploma Doctor Honoris Causa al UMF Carol Davila din București

 

2018 - Diplomă de Ambasador al comunității originarilor din România

 

 

Doctor Honoris Causa al Universității 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia

 

Doctor Honoris Causa al Universității de Vest Vasile Goldiș din Arad

 

Membru de Onoare al Academiei de Științe Medicale din Romania - ACADEMICIAN

 

Medalia de Onoare Elie Wiesel acordată de Institutul Comemorării Elie Wiesel

 

Doctor Honoris Causa al Universității de Medicină și Farmacie Grigore T.Popa din Iași

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel