Tăriceanu, declarații complete în seara alegerilor. Apel de ultimă oră
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a susținut, duminică seară, o conferință de presă, după prezentarea exit poll-urilor de la alegerile pentru Parlamentul European.

Vă prezentăm declarația integrală:

"Bună seara, votul s-a încheiat și constatăm că este un număr foarte mare de votanți, excepțional de mare, lucru care demonstrează că în România, democrația este vie și este sănătoasă. Tuturor celor care au votat pentru noi, care ne simpatizează, le mulțumesc, votul lor ne obligă și în același timp ne bucură foarte mult.

Rezultatele exit poll-urilor evident că sunt indicative, ceea ce este foarte important de acum încolo, și fac un apel la colegii noștri care sunt în secțiile de vot să urmărească până la capăt numărarea voturilor, eu am încredere că își vor duce misiunea la bun sfârșit.

Un lucru aș dori să spun despre referendum, după cum arată cifrele, referendumul va fi validat. Dar părerea mea, nu mi-o schimb, referendumul nu face altceva decât să adâncească falia care există astăzi în societatea românească, iar amplificarea ei este nedorită. Ceea ce eu îmi doresc este să adunăm din nou românii în jurul unui proiect comun și cred că cei care ne vor reprezenta la Bruxelles, în Parlamentul European, trebuie să prezinte o Românie unită, care are un țel și care își apără interesele proprii, așa cum fac și alți parlamentari din țările europene.

Întrebare: Domnul Dragnea a spus despre candidatul la președinție că va fi stabilit dintre PSD și ALDE...

Eu nu îmi schimb punctul de vedere în această privință, am hotărât că vom face după aceste alegeri o analiză pentru a vedea care este cea mai bună soluție, astfel că acum, că alegerile pentru Parlamentul European s-au încheiat, este momentul să ne luăm un timp de reflecție și analiză temeinică, mai ales că nu e bine să luăm o decizie pripită, noaptea întotdeauna este un sfetnic bun.

Întrebare: Sperați la un scor cu două cifre, cum explicați estimările?

Am spus că acest rezultat este în momentul de față o estimare, rezultatul este după numărătoarea voturilor. Noi ne-am fixat un obiectiv de număr de voturi. Acel obiectiv era calculat, așa cum am văzut și estimările institutelor de sondaj, pe o participare la vot care urma să fie între 30% și maxim 35%. Participarea aceasta record sigur că ne diminuează ponderea, dar este sigur, noi contăm pe același număr pe care l-am avut cu colegii noștri, care ne confirmă că voturile pe care am scontat, se vor realiza”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel