Sondaj AVANGARDE, justiție, rezultate-șoc. Lucian Bolcaș: Procent MIZERABIL
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Avangarde a realizat un sondaj important cu privire la încrederea în justiția din România. 

Avocatul Lucian Bolcaș a vorbit, pentru DCNews, despre rezultatele acestui sondaj despre situația justiției din România. El a subliniat: ”Am avut întotdeauna încredere în aceste sondaje, cu o marjă de eroare pe care ele înșile și-o predefinesc și cu o marjă de eroare pe care o acord și eu. Aici sunt întrebări relevante. Este foarte important că oamenii au fost întrebați despre ceea ce nu li se întâmplă lor: dacă parchetele instrumentează corect dosarele de urmărire penală. Nu erau oamenii în cauză, nu erau oameni urmăriți penal, nu aveau niciun interes, ci priveau cu detașare și obiectivitate. 11% este un procent mizerabil. O mai grea și mai urâtă lovitură dată probității unui organ de stat nu am întâlnit. În ceea ce privește problema judecătorilor, aici lucrurile stau cam la egalitate și o să vă amintesc vorbele doamnei ministru Rodica Stănoiu: în materie de justiție, întotdeauna 50%- care câștigă- sunt mulțumiți și 50%-care pierde-  vor fi nemulțumiți.”. 

Vezi mai jos rezultatele complete ale sondajului. 

Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 11- 23 august 2017, pe un eșantion reprezentativ de 710 persoane de 18 ani și peste, metoda de culegere a datelor, CATI (telefonic).

Doar 36% dintre cei care au răspuns sunt de părere că ”în România toți cetățenii sunt egali în fața legii”. 61% au o părere contrară. 

(w670)

11% consideră că Parchetele instrumentează corect dosarele penale. În schimb 73% nu sunt de acord cu această afirmație. 

(w670)

În schimb 39% sunt de părere că judecătorii iau decizii corecte. 

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel