Soldaţi nord-coreeni au trecut pentru scurt timp frontiera în Coreea de Sud. S-au tras focuri de armă
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @wirestock
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @wirestock
Soldaţi ai Coreei de Nord au trecut pentru puțin timp duminică frontiera cu Coreea de Sud, ai cărei militari au tras focuri de avertisment, a transmis marţi Statul Major sud-coreean (JCS), conform AFP. 

'Soldaţii nord-coreeni care lucrează în interiorul DMZ pe frontul central au trecut pentru scurt timp linia de demarcaţie militară. După ce armata noastră a transmis mesaje de avertizare şi a tras focuri de avertisment, ei s-au retras spre nord', a spus JCS într-un comunicat, referindu-se la Zona Demilitarizată (DMZ) care separă cele două ţări adverse.

'După retragerea imediată a soldaţilor nord-coreeni în urma focurilor noastre de avertisment, nu au fost observate mişcări neobişnuite', a mai zis JCS. Părţile nord-coreeană şi sud-coreeană ale DMZ, cu o lăţime de 4 kilometri, sunt puternic fortificate, însă linia de demarcaţie în sine, situată în mijlocul zonei, este marcată doar de simple panouri.

Ciocniri între soldaţii celor două țări care patrulează pe acolo izbucnesc din când în când. Incidentul de duminică a avut loc în contextul unora dintre cele mai tensionate relaţii dintre nord şi sud din ultimii ani.

Phenianul a trimis în ultimele săptămâni sute de baloane umplute cu deşeuri spre Coreea de Sud, în ceea ce descrie ca fiind un răspuns la propaganda răspândită, în special prin pliante sau stick-uri USB, de activişti sud-coreeni contra regimului nord-coreean. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel