Rectificarea bugetar va primi avizul după discuții cu FMI și CE
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
rectificarea-bugetara dc
rectificarea-bugetara dc

Premierul Victor Ponta a declarat luni că a doua rectificare bugetară din acest an va primi avizul de Guvernului cel târziu săptămâna viitoare, dar numai după discuții cu Fondul Monetar Internațional (FMI) și Comisia Europeană (CE), informează Mediafax. 

Întrebat de jurnaliști despre data adoptării rectificării bugetare, premierul a spus că aceasta va avea loc săprămâna viitoare, subliniind că orice hotărâre e discutată în prealabil cu partenerii internaționali ai României. ”"Dacă terminăm toate discuţiile cu partenerii noştri internaţionali - pentru că orice rectificare o discutăm înainte cu FMI şi Comisia Europeană - până vineri facem şedinţa de guvern, dacă nu, la începutul săptămânii viitoare," declară Victor Ponta.

Veniturile bugetului de stat se vor micșora cu peste un miliard de lei, prin scăderi de TVA, impozit pe venit și salariu și sume primite de la UE în contul plăților efectuate. Cheltuielile vor crește cu 307 milioane lei pentru acoperirea costurilor de personal, achiziţii şi subvenţii agricole. Scăderea de venituri obţinute din taxa pe valoarea adăugată, care are minus de 1,3 miliarde lei, rezultă şi din alocări suplimentare, de aproximativ un miliard lei din această sursă, către bugetele locale, conform proiectului celei de-a doua rectificări bugetare din acest an.

Guvernul va tăia din cheltuielile acoperite de la bugetul de stat pentru Senat, CSM, ICCJ, televiziunea şi radioul public şi unele ministere, printre care Cultura şi Apărarea, şi va suplimenta alocările la Agricultură, Sănătate, Administraţie, Educaţie, Justiţie, Dezvoltare Regională şi Turism, SRI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel