Ce gest a făcut Erdoğan când s-a reîntâlnit cu Victor Ponta / video viral
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
FOTO: Inquam Photos / George Călin
FOTO: Inquam Photos / George Călin
Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a avut un moment de cordialitate specială cu fostul premier al României, Victor Ponta, în cadrul ceremoniei oficiale de primire a delegației guvernamentale române, condusă de premierul Marcel Ciolacu la Ankara. 

Erdogan l-a salutat pe Ponta de mai multe ori și a petrecut câteva secunde în discuții cu acesta, semnalând importanța prezenței sale în delegație.

Victor Ponta, actualmente consilier onorific al premierului Ciolacu, este recunoscut pentru relațiile strânse pe care le-a cultivat cu liderii turci în perioada în care a fost prim-ministru.

Ponta a confirmat că studiul limbii turce are scopul de a-i sprijini afacerile în Turcia, unde petrece o parte semnificativă din timp. El a negat zvonurile privind un rol oficial de consilier al președintelui Erdogan, subliniind că, deși menține relații de prietenie cu diverse figuri politice din Turcia și alte țări, acestea sunt informale și fără contracte de consiliere.

Victor Ponta are și legături personale strânse cu Turcia. În timpul mandatului său de premier, el a suferit o intervenție chirurgicală la genunchiul stâng în Turcia, după o accidentare la baschet, și a continuat tratamentele de recuperare în clinici turcești.

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a fost primit marți la Palatul Prezidențial din Ankara de președintele Recep Tayyip Erdogan, marcând începutul unei vizite oficiale semnificative în Republica Turcia. Ceremonia de întâmpinare a fost una de mare fast, incluzând o gardă de onoare, intonarea imnurilor naționale ale celor două țări și 21 de salve de tun.

Primirea oficială a premierului român a fost marcată de un ceremonial militar impresionant, subliniind importanța acestei vizite pentru ambele națiuni. Garda de onoare și intonarea imnurilor de stat ale României și Turciei au creat un cadru solemn și respectuos pentru întâlnirea celor doi lideri.

Unul dintre momentele centrale ale vizitei a fost întâlnirea tete-a-tete dintre premierul Marcel Ciolacu și președintele Recep Tayyip Erdogan. Aceasta a fost urmată de semnarea Declarației Comune pentru Înființarea Consiliului Cooperării Strategice la Nivel Înalt dintre România și Republica Turcia, un document esențial care deschide calea pentru colaborări aprofundate între cele două guverne.

În baza acestei declarații, va avea loc prima ședință comună a guvernelor român și turc, o premieră care subliniază angajamentul celor două țări de a-și consolida relațiile bilaterale.

Întrevederea în plen a delegațiilor române și turce va fi urmată de o ceremonie de semnare a mai multor acorduri și memorandumuri de înțelegere, acoperind o gamă variată de domenii:

  • Securitate socială
  • IMM-uri
  • Turism
  • Aspecte funcționale privind activitatea misiunilor diplomatice
  • Urbanism

Aceste acorduri reflectă dorința ambelor țări de a-și extinde cooperarea în sectoare cheie, contribuind la dezvoltarea și prosperitatea comună. Vizita se va încheia cu declarații comune de presă susținute de premierul Marcel Ciolacu și președintele Recep Tayyip Erdogan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel