Punctul slab din lupta împotriva terorismului. Franța avertizează!
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ministrul economiei francez, Michel Sapin, a cerut joi miniștrilor de finanțe ai statelor G20 să se implice în combaterea finanțării terorismului prin intermediul traficului cu opere de artă stocate în zone speciale numite 'porto-franco'.

'Este vorba despre de a lupta împotriva traficului cu opere de artă în cadrul luptei pentru combaterea finanțării terorismului', a explicat ministrul în cadrul unui briefing de presă de dinainte reuniunii G20 la nivel de miniștri de finanțe de la Washington, în marja reuniunii de toamnă a FMI și a Băncii Mondiale, scrie Agerpres.

În lupta împotriva finanțării terorismului 'există un punct slab care este existența porto-franco', a spus el, reamintind că operele de artă furate în Siria sau în Irak pot fi vândute pentru finanțarea grupării jihadiste Stat Islamic.

'Aceste porto-franco sunt prezente în anumite țări, mă gândesc în special la Elveția, dar nu numai', a afirmat Sapin, care a calificat drept 'opace' aceste zone unde pot fi depuse opere de artă fără ca autoritățile să fie informate.

'Îmi doresc să fie introduse reguli de transparență', a adăugat ministrul, care a pledat în trecut pentru elaborarea unei liste negre a paradisurilor fiscale, măsură acceptată la summitul G20 care s-a desfășurat în China în urmă cu o lună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel