Vizita lui Macron în Germania în luna mai se va concentra pe legăturile cu UE
Data publicării:
Autor: Dana Mihai
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Președintele francez Emmanuel Macron va vizita Germania în luna mai și va petrece mai multe zile decât era prevăzut cu cancelarul Olaf Scholz, au declarat surse guvernamentale, într-un semn al ambiției lor de a aduce mai multă unitate în relațiile cu UE.

Vizita de stat a lui Macron, anunțată anterior în perioada 26-28 mai, ar putea fi urmată de o altă călătorie în Germania în iunie, au declarat sâmbătă sursele pentru Reuters.

Acest lucru ar putea indica faptul că relațiile franco-germane rămân puternice, în ciuda rapoartelor privind dezacordurile profunde dintre cei doi lideri.

Deși ambii lideri își arată sprijinul pentru Ucraina împotriva invaziei rusești, abordările sale privind modul în care să ajute țara diferă, Germania fiind mai precaută în ceea ce privește livrările de arme sau trimiterea de trupe.

La summitul UE de săptămâna trecută, Macron și Scholz au declarat că doresc să implementeze împreună o uniune a piețelor de capital din UE și să reducă birocrația pe piața unică.

Sursele au precizat că o nouă reuniune ministerială franco-germană a fost planificată la Meseberg, la nord de Berlin, la sfârșitul lunii mai, ceea ce îl va face pe Macron să rămână mai mult timp decât era planificat anterior.

Macron se află sub presiune pe plan intern, deoarece partidul său nu are o majoritate în Adunarea Națională, iar sondajele sugerează că partidele eurosceptice de extremă dreapta și de extremă stânga ar putea obține rezultate puternice la alegerile europene de la începutul lunii iunie.

Prin urmare, atât Macron, cât și Scholz doresc să sublinieze un curs clar proeuropean, potrivit Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel