Data actualizării:
Data publicării:

Băjenaru, sfat la care ținea mult: NU MAI FACEȚI acest lucru înainte de somn. E îngrozitor

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Sanatate
WhatsApp
OVIDIU BĂJENARU, DCNEWS LIVE
OVIDIU BĂJENARU, DCNEWS LIVE
Prof. Dr. Ovidiu Băjenaru, șeful Secției Neurologie II a Spitalului Universitar de Urgență București, a decedat. Reputatatul doctor era infectat cu noul coronavirus și se afla internat într-o unitate medicală din Capitală.

Prof. Dr. Ovidiu Băjenaru spunea, într-un interviu realizat la DC News, care este unul dintre cele mai rele obiceiuri legate de somn.

”Un lucru foarte important este ca omul să nu consume băuturi alcoolice cu câteva ori înainte de culcare. Este o greșeală pe care o întâlnim frecvent. Sunt mulți oameni care au senzația că dacă beau puțin alcool adorm mai ușor. Da, îi ajută să adoarmă, dar calitatea somnului este îngrozitoare”, spunea Prof. Dr. Ovidiu Băjenaru.

”Cu mulți ani în urmă, am participat la un studiu în care am investigat diferența somnului la oameni sănătoși care beau o cantitate nu foarte mare de alcool înainte de a se culca și cei care nu beau. Există niște variații teribil de mari. Este o fragmentare a somnului… se scurtează durata de adormire, dar ce urmează după aceea este o anarhie completă la pacienții care au consumat o cantitate de alcool față de cei care nu au băut înainte de culcare. Este unul dintre cele mai rele obiceiuri”, mai spunea Prof. Dr. Ovidiu Băjenaru.

Urmăriți aici un interviu de excepție cu reputatul profesor:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel