Data actualizării:
Data publicării:

Prăjitura cu mere, desertul ideal pentru zilele de toamnă

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
FOTO: captura video YouTube @Immer Appetitlich
FOTO: captura video YouTube @Immer Appetitlich
Două rețete de prăjitură de mere pentru zilele reci de toamnă.

Ingrediente

4 mere tăiate în felii foarte subțiri

4 ouă

100 grame de zahăr

40 ml ulei

200 ml lapte

2  linguri praf de copt

1400 grame de făină

un praf de sare

zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 200 grade Celsius.  Ungeți și tapetați o tavă detașabilă cu hârtie de copt.

Ouăle se bat cu praful de sare, apoi se combină cu ingredientele uscate. Peste compoziția obținută se adaugă laptele și uleiul până vom avea un aluat similar celui de clătire, dar puțin mai gros. 

Merele se curăță de coajă și de cotor și se taie în felii foarte subțiri. Acestea se adaugă peste aluatul ca de clătită și se amestecă bine, astfel încât să fie cuprinse toate feliile de compoziție. 

După această etapă, merele și aluatul se toarnă într-o tavă detașabilă, care a fost tapetată cu unt și făină, și se bagă la copt, în cuptor pentru 70-75 de minute.

După coacere, prăjitura se lasă la răcit, apoi se presară zahărul pudră.

Bonus, o altă formă de pregătire a prăjiturii cu mere

Ingrediente:

o cană de făină de toate tipurile

o linguriță praf de copt

1/2 linguriță scorțișoară

1/4 linguriță nucșoară

1/4 linguriță ghimbir

Un vârf de cuțit de cuișoare

1/4 linguriță sare

2 linguri de unt topit (nesărat)

1/2 cană lapte integral (temperatura camerei)

o linguriță extract de vanilie (sau pastă de boabe de vanilie)

3 ouă mari

2/3 cană zahăr granulat.

Mod de preparare

Încălziți cuptorul la 200 grade Celsius. Pregătiți o tavă de cozonac, cu hârtie de copt.

Folosind un cuțit sau o mandolină, tăiați merele în felii de 5 mm. Într-un castron, bateți împreună făina, praful de copt și condimentele. Într-un bol mic separat, bateți împreună untul topit, laptele și vanilia.

Într-un bol mare separat, bateți ouăle și zahărul timp de 90 de secunde la viteză medie, până devin palide.

Se adaugă jumătate din amestecul de făină și se amestecă la viteză mică până se combină, apoi se adaugă amestecul de unt/lapte, apoi restul de făină, amestecând doar până când aluatul se omogenizează.

Se adaugă merele în castron și se amestecă ușor până când acestea sunt acoperite uniform de aluat.

Se așază merele în straturi în forma de cozonac pregătită. Se toarnă aluatul rămas în tavă. Coaceți timp de 70-75 de minute, până când devine auriu pe margini și o scobitoare iese curată. Se lasă să se răcească cel puțin o oră înainte de feliere și servire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel