Probleme cu apa potabilă în Galaţi. Jumătate de oraş va rămâne constant fără alimentare
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels (Foto: Nithin Pa)
Sursa: Pexels (Foto: Nithin Pa)
Jumătate din populaţia Galaţiului va avea, în perioada următoare, mai multe probleme cu alimentarea cu apă potabilă. 

Desele avarii înregistrate la stația de repompare de la Fileşti, care au avut ca rezultat lungi şi neprevăzute pauze în alimentarea cu apă a jumătate de oraş, au determinat decizia ca în 2021 punctul de lucru să intre în reparaţii. Partea mai puțin bună este că intervenţiile, care vor dura ore bune, vor determina sistarea furnizării apei, operațiuni necesare, susţin reprezentanţii Apă-Canal, pentru remedierea sau înlocuirea elementelor critice din sistemul de distribuţie. Prima "pauză", noaptea de 12 spre 13 ianuarie, scrie Viaţa Liberă. 

Ritmul lucrărilor, sincronizat cu modernizarea străzilor

Programul de lucrări la stația de rempompare și la conducte va trebui să țină pasul cu lucrările de modernizare care se desfășoară pe axa Siderurgiștilor - 1 Decembrie 1918, ambele contracte presupunând operațiuni ample de înlocuire a conductelor magistrale de apă, precum și a rezervoarelor de apă.

"Sistemul existent trebuie mai întâi pregătit pentru a face față manevrelor specifice și lucrărilor mari de reabilitare. Această pregătire, gândită ca o succesiune de lucrări de reparații, va necesita inevitabil o serie de întreruperi ale serviciului de alimentare cu apă potabilă, cu impact asupra populației. Obiectivele noastre principale se vor axa pe punerea în siguranță a sistemului sau a părții din sistem care este supus reabilitării, în corelare cu întreruperi în furnizarea serviciului cât mai rare și pentru intervale cât mai scurte de timp, anunțate în prealabil", explică Cornelia Arnăutu, purtătorul de cuvânt al Apă-Canal Galați.

Reprezentanții operatorului susțin că, în măsura în care va fi posibil, toate lucrările, însoțite de sistarea furnizării, vor avea loc pe timpul nopții, și că vor fi anunțate în prealalabil, în așa fel încât disconfortul creat de lipsa alimentării cu apă să fie cât mai mic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel