Prejudiciu de aproximativ 80.000 de euro în cazul accidentelor rutiere regizate în Argeş
Data publicării:
Autor: Georgiana Dediş
WhatsApp
Foto: Pexels/Prejudiciu de aproximativ 80.000 de euro în cazul accidentelor rutiere regizate în Argeş
Foto: Pexels/Prejudiciu de aproximativ 80.000 de euro în cazul accidentelor rutiere regizate în Argeş
Autorităţile anchetează mai multe persoane într-un dosar de înşelăciune privind asigurările. Aceştia regizau accidentele pentru a obţine banii de pe asigurări. 

Mai multe persoane sunt cercetate de autorităţile din Argeş într-un dosar de înşelăciuni privind asigurările, anchetatorii arătând că, pentru obţinerea banilor de la societăţile de asigurare - reasigurare, erau regizate accidente rutiere în cadrul cărora autovehiculele erau distruse intenţionat, scrie Agerpres.

Conform datelor comunicate, miercuri, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au efectuat 14 percheziţii domiciliare, la sediul unei societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat specializat în înşelăciuni privind asigurările.

Trei persoane au regizat accidentele de circulaţie

"Din cercetări s-a stabilit că, în perioada ianuarie 2016-august 2019, trei persoane au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat alte trei persoane, cu scopul de a obţine, în mod repetat, la diferite intervale de timp, sume de bani de la societăţile de asigurare - reasigurare, prin solicitarea şi primirea plăţilor necesare efectuării reparaţiilor unor autovehicule distruse, în mod intenţionat, în cadrul unor accidente de circulaţie regizate, prezentate ca fiind accidente de circulaţie reale. Autoturismele avariate ar fi fost reparate la aceeaşi societate service auto, prejudiciul creat în dauna societăţilor de asigurare şi reasigurare fiind de aproximativ 80.000 de euro", arată sursa citată.

Şase persoane vor fi conduse la sediul poliţiei pentru audieri.

Activităţile de percheziţie domiciliară s-au desfăşurat cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Argeş, şi al specialiştilor criminalişti din cadrul Serviciului Criminalistic Argeş, a mai scris sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel