Predoiu, despre ”Cenuşăreasa” agendei Justiţiei: Eroarea trebuie corectată
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Catalin Predoiu FOTO AGERPRES
Catalin Predoiu FOTO AGERPRES
Cătălin Predoiu a spus că probațiunea a fost, pentru multă vreme, „Cenușăreasa" agendei Ministerului Justiției, însă acest lucru va fi remediat.

„Probaţiunea a fost „Cenuşăreasa” agendei Justiţiei multă vreme şi această eroare de strategie trebuie corectată. Probaţiunea ajută la reinserţia persoanelor care au fost eliberate din detenţie şi contribuie prin aceasta la creşterea siguranţei cetăţenilor. O luăm aproape de la zero în reconstrucţia sistemului de probaţiune. De la completarea schemelor de personal şi asigurarea de sedii", a spus minstrul Justiției la reuniunea Consiliului Consultativ al Direcției Naționale de Probațiune, organizat în perioada 19-20 decembrie.

Cătălin Predoiu a anunțat cu această ocazie că va cere, prin Asociaţia Oraşelor şi Municipiilor, sprijinul primarilor pentru a identifica spaţii în care să fie organizate sedii ale serviciilor de probaţiune din judeţe.

Discuții în acest sens vor fi și cu miniştrii Apărării şi Internelor.

„E sigur că peste noapte nu se pot rezolva lucrurile, dar începem un drum cu obiective pe termen scurt şi lung. În perspectivă, intenţia este să cooptăm specialiştii de probaţiune în grupurile de lucru care vor lucra la refacerea Codurilor penale. Am încurajat serviciile de probaţiune să dezvolte comunicarea în cadrul comunităţilor locale, pentru ca, treptat, atât autorităţile locale, cât şi comunităţile să conştientizeze avantajele pe care sistemul de probaţiune le aduce societăţii și cetăţenilor. E un drum lung în faţă, dificil din cauza constrângerilor bugetare, dar nu exista alternativă", a subliniat ministrul Justiției, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel