Data publicării:
Salariul minim va crește la 4.050 de lei. Marcel Ciolacu a anunțat data majorării
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat când va fi majorat salariul minim la 4.050 de lei BRUT.
De la 1 ianuarie 2025, salariul minim va fi 4.050 de lei, iar scutirea de taxe pe cei 300 de lei din salariul minim va fi menţinută, a anunţat premierul Marcel Ciolacu, după reuniunea Comitetului Naţional Tripartit, desfăşurată, organizată, la Palatul Victoria.
De la 1 ianuarie 2025, salariul minim va fi 4.050 de lei
"Am stabilit, azi, în Comitetul Naţional Tripartit că, de la 1 ianuarie 2025, salariul minim va fi 4.050 de lei. Intrăm, astfel, pe traseul salariului minim european! Respectăm directiva europeană care arată că această valoare trebuie să se încadreze între 47 şi 52 la sută din salariul minim european (România va fi la 47%). De asemenea, am căzut de acord să menţinem scutirea de taxe pe cei 300 de lei din salariul minim", a scris Marcel Ciolacu, într-o postare pe contul său de Facebook.
Premierul a salutat "seriozitatea şi responsabilitatea" partenerilor sociali, apreciind că acest dialog este "calea sigură pentru a asigura un nivel corect al veniturilor pentru salariaţii din România".
Citește și - Profesorul Mircea Coșea, cel mai important sfat de economisire pentru fiecare român: Toată lumea să se gândească foarte mult la asta, pentru că s-ar putea întâmpla!
Profesorul de economie Mircea Coșea a oferit sfaturi esențiale, astfel încât să facem față scumpirilor continue, în cadrul unui interviu pentru DC News.
”Este o situație care ar trebui să fie gestionată la nivelul fiecărei familii, la nivelul fiecărui individ, pentru că în perioada care va veni vor fi niște creșteri de venituri, dacă ne referim la pensii. Unele vor crește, nu toate. Însă această creștere și tot ce s-a întâmplat în an electoral înseamnă o situație destul de complicată pentru anul viitor, pentru fiecare dintre noi. Este de așteptat ca să existe o creștere de taxe, a unor impozite, cel puțin la nivel local, asta este foarte clar. În același timp, există o previziune care începe să fie discutabilă, aceea că inflația va scădea până la sfârșitul anului, fapt care nu va chiar așa. Luna iulie a arătat ca ea va crește.
La alimente prețurile nu scad. În aceste condiții, eu cred că trebuie să existe un principiu de bază în tot ceea ce înseamnă gospodărirea banilor, respectiv foarte multă prudență, foarte multă gândire, din punct de vedere al investițiilor pe care vrea să le facă fiecare dintre noi”, a declarat profesorul Mircea Coșea.
Balanță cu venituri și cheltuieli
”Ce înseamnă investiție? Nu înseamnă neapărat să cumperi un apartament sau un automobil, poate să însemne și să îți schimbi garderoba. Investiția înseamnă și să îți gospodărești banii în așa fel încât să poți să mai mergi și la teatru sau să cumperi o carte. Eventual, și să poți pleca într-o excursie sau într-un concediu. Deci, trebuie făcută o balanță, exact cum se întâmplă în orice situație bugetară la nivelul unui Minister de Finanțe, o balanță cu venituri și cheltuieli.
Omul trebuie să își pună pe hârtie ce poate să câștige în viitoarea etapă, având în vedere niște elemente de restricție, precum eventuala pierdere a locului de muncă, eventuala apariție a unor boli, fapt care înseamnă cheltuieli mai mari cu medicația. Vorbim și despre eventuala creștere a cheltuielilor cu educația copilului. Costă mai mult școala, chiar dacă zicem că în România școala este gratuită, dar nu este chiar așa. De asemenea, pot să mai apară lucruri care țin de reparațiile de zi cu zi din casă, se poate strica ceva etc. Toate acestea trebuie gândite foarte bine pe priorități!”, a mai spus Mircea Coșea. Vezi continuarea articolului aici!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News