Urmărește emisiunea live
Preț medicamente. Aceleași pastile, preț diferit. Cum ne ”jupoaie” firmele de medicamente
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Firmele de medicamente vând exact aceleași medicamente, dar la prețuri și ambalaje diferite, a reieșit dintr-o investigație făcută în Marea Britanie și publicată de către Daily Mail .

Întreprinderea de supraveghere a consumatorilor din Marea Britanie, Whitch?, a expus cazurile în care medicamentele de marcă sunt vândute cu până la de zece ori mai mare decât prețul versiunilor obișnuite - în ciuda faptului că medicamentele sunt identice.

De exemplu, Painkiller Nuromol, care combină ibuprofenul și paracetamolul, costă £ 6.99 pentru o cutie de 24-29p pe pastilă. Acest lucru este de aproximativ zece ori mai scump decât administrarea a două pastile separate care se ridică la aceeași doză.

Alte companii încasează venituri uriașe prin vânzarea tratamentelor în cutii diferite - sugerând că au utilizări diferite - în ciuda faptului că conținutul este același.

Acest lucru este valabil în cazul Otrivine, care vinde spray nazal la prețul de 3,50 lire sterline în trei cutii diferite - etichetate pentru alergii, congestie și sinuzită - dar care sunt identice din punct de vedere medical.

Investigația a scos la iveală faptul că unele companii farmaceutice ajung să aibă încasări uriașe prin crearea unor tratamente care combină pastile foarte ieftine.

Versiunile generice ale paracetamolului și ibuprofenului costă doar 45p pentru două cutii de 16 - doar 3p pentru două pastile, câte unul pentru fiecare medicament.

Unele branduri vând combinația ibuprofen-paracetamol pentru 3,99 de lire pentru o cutie de 16.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel