Povestea neștiută a lui Florin Moldovan alias Naomy
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
colaj: captură YouTube
colaj: captură YouTube
Naomy nu a avut o copilărie tocmai fericită. Și nicio viață de poveste.

Iată povestea de viață impresionantă a lui Naomy, transgender, care a ținut ratingul televiziunilor la începutul anilor 2000 prin aparițiile sale extravagante și declarații controversate pentru acele vremuri.

Naomy a încetat din viață vineri, 19 aprilie 2024, într-un spital din Germania, după ce a stat mai multe zile în comă. Ar fi suferit un AVC spontan care, în final, i-a adus și sfârșitul.

Citește și A murit Naomy, cea mai controversată vedetă a anilor 2000

Naomy pe scena Teatrului Sica Alexandrescu din Brașov, în cadrul selectiei naționale Eurovision 2014 / Foto: Agerpres

Naomy: "Uneori dormeam sub pat"

A îndurat multe încă din primii ani de viață, după ce mama a abandonat-o în spital la trei zile de la naștere. A locuit într-un orfelinat din Luduș până la vârsta de 15 ani, iar apoi s-a mutat la București, unde a urmat cursurile Şcolii Populare de Artă.

În multe dintre interviuri Naomy povestea cum a fost bătută în mod repetat de colegii de cameră din orfelinat și chiar de îngrijitoare care, conform spuselor sale, îi aplicau corecții cu furtunul de grădină până când simțea că rămâne fără aer. "Abia când vedeau că mă sufoc se opreau. Am avut și zile când nu mâncam deloc, îmi luau ceilalți tot din farfurie. Uneori dormeam sub pat, mă simțeam în siguranță acolo" mărturisea cu durere Naomy cu ani în urmă.

Mai multe dezvăluiri a făcut și în emisiunea Adrianei Bahmuțeanu, pe vremea când încă mai activa ca solistă și era invitată în emisiuni:  

"Mulți dintre moderatorii din România de dupăa anii 90 și-au permis foarte multe la adresa mea. Am fost inclusă în gloata cu vedete care provoacă scandal, care sunt cu circul, panarama ș.a.m.d. N-am mai vrut să apar în presă pentru că, dincolo de aparențe, nimeni n-a știut ce se întâmplă în sufletul meu și cine sunt eu cu adevărat.

Sunt un copil care a studiat doar muzica și nimic altceva. Vin din anii 70, m-am născut în 1977, eu n-am știut până acum despre lumea asta cu atâta circ, te rog să mă crezi. Sunt ani buni în care eu am fost educată în regimul acela "militar", până să se schimbe regimul în 89.

Am crescut la casa de copii, nu e o rușine lucrul ăsta, L-am cunoscut doar pe tata. Chiar acum, după emisiune, mă duc pe la el" povestea Naomy în platoul Antena Stars.

O înregistrare rară din 1993, pe când Florin Moldovan își făcea debutul în muzică, circulă pe internet. Interpretarea, aici:

A ajuns și în Finala Eurovision din 2014. Piesa "Dacă tu iubești", în interpretarea impresionantă a lui Naomy, a fost extrem de apreciată de public.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel