Ponta, la bilanțul DNA: Dacă aș fi procuror, l-aș ancheta pe Băsescu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Premierul Victor Ponta a participat, joi, la bilanțul DNA pentru anul trecut, că l-ar ancheta pe președintele Traian Băsescu dacă ar fi procuror anticorupție, catalogându-l pe șeful statului drept "cel mai corupt om din această țară".

Prim-ministrul a pledat pentru un sistem de justiţie care să se bucure de sprijinul unei părț covârșitoare a populației, fără "scurgeri" în presă şi în care arestările preventive sunt excepţii.

Ponta a mai spus, în registru ironic, că a analizat dacă ideea participării la bilanțul DNA este una bună, existând riscul să fie acuzat că urmărește să "preia" controlul politic asupra instituției. Șeful Guvernlui a adăugat însă că nu a putut să rateze ocazia de a avea breaking news-ul "Ponta la DNA".

Întrebat de presă pe cine ar ancheta dacă ar fi procuror anticorupţie, Ponta a răspuns: "Pe Traian Băsescu, bineînţeles. Cine este cel mai corupt om din această ţară? Traian Băsescu de departe, locul doi e aşa de departe...".

La intervenția jurnaliștilor, care au arătat că și Traian Băsescu l-a numit hoț pe el,  Ponta a dăugat că "hoţul strigă hoţii întotdeauna".

Victor Ponta este de profesie procuror. Premierul a absolvit Facultatea de Drept  a Universității București în 1995, specializarea Drept penal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel