Ponta a contestat decizia CNATDCU privind teza sa de doctorat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Fostul premier Victor Ponta a contestat, în data de 15 iulie, decizia Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare privind retragerea titlului de doctor.

Informația a fost confirmată, pentru Agerpres, de către președintele CNATDCU, Viorel Barbu.

CNATDCU are la dispoziție zece zile, începând cu data de 15 iulie, pentru a analiza contestația și a da o rezoluție.

La sfârșitul lunii iunie, Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare a decis, cu 34 de voturi "pentru" și o abținere, să retragă titlul de doctor fostului premier Victor Ponta.

Comisia de experți a constatat că există în lucrarea de doctorat "calupuri de text care sunt preluate integral", aproximativ o treime de text fiind "plagiat".

Comisia de lucru a fost formată din trei profesori: Florin Streteanu (Facultatea de Drept a Universității 'Babeș-Bolyai'), Valentin Constantin (Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara), Dan Claudiu Dănișor (Facultatea de Drept a Universității Craiova).

"Dacă se face contestație, se fixează o nouă comisie de analiză a contestației, formată din trei membri, care analizează contestația și, dacă rămâne în vigoare decizia în urma contestației, atunci propunerea este înaintată ministrului Educației pentru a da ordinul de retragere a titlului", a explicat șeful CNATDCU, la acea dată.

Ponta: Dacă există stat de drept în România voi câștiga

De altfel, fostul premier Victor Ponta precizează, luni, într-o postare pe Facebook, de ce a contestat decizia CNATDCU, lansând acuzații grave la adresa actualului ministru al Educației, Mircea Dumitru.

"Bineinteles ca am contestat decizia pur politica a noului Ministru al Educatiei Mircea Dumitru - de fapt pretul murdar pe care fostul instructor de pionieri din 1989 l-a platit pentru a ocupa timp de cateva luni scaunul din Guvern ( fostul Ministru Curaj nu a acceptat sa calce in picioare toate legile pentru a-si pastra functia) !

Eu sunt convins ca intr-o tara terorizata de Propaganda si Sistemul Securist exista multi judecatori care au curaj sa aplice legea si sa-mi dea dreptate ( cum a facut deja ICCJ prin sentinta definitiva din 2014)

Faptul ca Guvernul de tehnocrati isi foloseste puterea pentru a lupta doar cu mine arata ca au renuntat sa mai arate ca pot guverna mai bine- si pentru romanii obisnuiti si de bun simt asta e singurul lucru cu adevarat important!

Pe scurt si pe intelesul tuturor:
1. Am inceput in 1999 lucrarea de doctorat finalizata in 2003- am respectat toate legile aflate in vigoare atunci (mentionand in lucrare la bibliografie toate sursele folosite) - sunt judecat acum dupa o Ordonanta de Urgenta aprobata in stil comunist in 2016 ( la 13 ani dupa) / o regula fundamentala a statului de drept este neretroactivitatea legilor

2. Am primit verdict de neplagiat in 2012 de la CNACTDU ( aceeasi institutie care a analizat atunci si teza de doctorat a Dnei Kovesi) - nimeni nu a contestat legal acel verdict / nu pot sa fiu judecat de acelasi CNACTDU dupa 4 ani si sa dea un verdict diferit fara sa fi aparut niciun element nou/ o alta regula fundamentala a unui stat de drept este sa nu judeci de mai multe ori acelasi caz daca nu au aparut elemente noi

3. Noul CNACTDU ( condus de un domn suparat si convins ca a pierdut alegerile pentru Presedintele Academiei pentru ca eu l-am sprijinit pe contracandidatul sau) a analizat o singura teza - a mea!!! Nu se pot da legi si face proceduri speciale doar pt un singur om intr-un stat de drept!

4. Nu poate o instanta administrativa numita politic de Guvernul Tehnocrat sa aplice o Lege din 2016 pt o teza finalizata in 2003/ sa judece din nou un caz judecat deja in 2012/ sa ignore o decizie definitiva a ICCJ

Daca exista stat de drept in Romania voi castiga ( din nou) in instanta/ iar instructorii de pionieri vinovati de asemenea abuzuri trebuie sa plateasca pentru asta!", a scris Victor Ponta pe pagina sa de socializare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel