Poligamia, permisă în Cecenia. Motivul invocat: „Mai multe femei decât bărbați”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Dumitru
WhatsApp
căsătorie
căsătorie
Liderul cecen Ramzan Kadârov a apărat din nou poligamia, interzisă în Rusia, subliniind că aceasta nu a dispărut niciodată din Cecenia, nici chiar în timpul URSS.

„Nu eu trebuie să dau permisiunea, Allah este cel care ne permite să avem patru femei”, a declarat pentru canalul de televiziune public rus Rossia-25 liderul cecen Ramzan Kadârov. El conduce cu o mână de fier această mică republică musulmană rusă din Caucaz din 2007, relatează Agerpres citând AFP.

Căsătoriile la primărie aduc necaz

„Dintotdeauna, chiar şi în epoca cea mai dură a URSS, aveam o a doua, a treia şi a patra femeie. Este imposibil să se interzică”, a adăugat Kadârov, care a criticat apoi „căsătoriile la primărie care servesc doar la împărţirea bunurilor în caz de divorţ”.

Poligamia, din cauza excesului de femei

Tatăl a cinci copii, Ramzan Kadârov a apărat şi în trecut poligamia, contrar legii ruse care o interzice, pentru că, în opinia sa, există „mai multe femei decât bărbaţi. Şi ele toate trebuie să-şi găsească locul în viaţă”, a mai spus liderul cecen.

Legea islamică, apoi cea rusă

Protejat al preşedintelui rus Vladimir Putin, pe care îl laudă deseori, Ramzan Kadârov a afirmat în repetate rânduri că legea islamică ar fi superioară legilor Federaţiei Ruse. În 2015, el a apărat public căsătoria, extrem de mediatizată, a unuia dintre apropiaţii săi, deja căsătorit, cu o cecenă în vârstă de 17 ani, care a stârnit numeroase critici în Rusia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel