Indonezia, din nou sub asediul dezastrelor naturale - cutremur cu magnitudinea de 6,5
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Foto: Inquam, de Octav Ganea
Foto: Inquam, de Octav Ganea
Deși cutremurul a avut o magnitudine semnificativă, agenția indoneziană de geofizică a declarat că nu a fost emisă nicio avertizare de tsunami. USGS a localizat epicentrul cutremurului la o adâncime de 68,3 kilometri sub suprafața oceanului.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,5 pe scara Richter a lovit sâmbătă în largul coastei insulei indoneziene Java, potrivit anunțului făcut de Agenția indoneziană pentru meteo, climă și geofizică (BMKG), conform relatărilor AFP.

Evenimentul seismic, evaluat inițial la o magnitudine de 6,1 de către Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), a fost resimțit până în capitala Jakarta, unde au fost evacuate clădiri, precum și în apropierea orașului Bandung.

Indonezia se confruntă frecvent cu activitate seismică și vulcanică din cauza poziției sale pe "centura de foc" a Pacificului, unde plăcile tectonice interacționează și intră în coliziune.

Această țară a mai fost afectată de cutremure devastatoare în trecut. Pe 21 noiembrie 2022, un cutremur cu magnitudinea de 5,6 a lovit provincia dens populată Java de Vest, situată pe insula principală Java, soldându-se cu moartea a 602 de persoane. Acest eveniment tragic a subliniat vulnerabilitatea regiunii la astfel de dezastre naturale și necesitatea continuă de pregătire și intervenție rapidă în fața acestor amenințări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel