ONU: Peste 100.000 de persoane au fugit din Libia
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
refugiati libia, la granita cu egiptul
refugiati libia, la granita cu egiptul

Estimările cu privire la numărul de morţi din Libia în urma represiunii conduse de Muammar Gaddafi variază între câteva sute şi câteva mii, în timp ce peste 100.000 de persoane au fugit spre Egipt şi Tunisia, a afirmat luni o responsabilă a ONU, citată de France Presse.

„Nu există un bilanţ confirmat, însă estimările (cu privire la numărul de morţi) merg de la câteva sute la câteva mii“, a subliniat Valerie Amos, subsecretar general pentru probleme umanitare la ONU, transmite Agerpres.

Peste 61.000 de persoane au fugit spre Egipt şi până la 40.000 spre Tunisia, a adăugat ea într-o conferinţă de presă. Alte 1.000 au intrat în Niger. 'Sunt foarte îngrijorată de informaţiile alarmante referitoare la violenţele care continuă', a spus ea, subliniind că există informaţii în legătură cu femei şi copii grav răniţi.

Valerie Amos a explicat că principala sa prioritate este de a avea acces la Tripoli şi la zonele limitrofe ale capitalei. 'Situaţia de securitate este extrem de volatilă', a mai spus ea. Însă materiale medicale au putut fi livrate în estul Libiei. Dna Amos a indicat că principiul unei zone de suspendare a traficului aerian 'este discutat la nivel politic', dar că nu este în măsură să vorbească despre acesta.

Citeşte şi:

Refugiaţii libieni caută pacea în Egipt – GALERIE FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel