Nouriel Roubini, prezicătorul crizei, avertisment teribil pentru Europa
Data publicării:
Autor: Braga Sebastian
WhatsApp

"Azi, zona euro se dezintegrează, ori vă mişcaţi  ori veţi cădea de pe stâncă” a declarat Nouriel Roubini. Economistul care a prevăzut criza, a subliniat că singura soluţie pentru salvarea zonei euro este aprofundarea integrării, în direcţia unei uniuni bancare, fiscale sau chiar politice.

[caption id="attachment_230364" align="alignleft" width="246"] zf.ro[/caption]

Liderii politici şi experţii economici reuniţi în Italia cred că economia globală se îndreaptă spre o "furtună perfectă" a riscurilor, ce includ prelungirea crizei datoriilor în Europa, prăbuşirea financiară a SUA din cauza blocajului politic şi izbucnirea războiului, pe fondul programului nuclear iranian, potrivit AP.

Participanţii la Dorumul Ambrosetti au subliniat două mari probleme: datoria tot mai mare a SUA şi incapacitatea UE de a echilibra viziunea naţionalistă a electoratului cu nevoia unei coerenţe regionale cu scopul de a salva zona euro.

Economistul Nouriel Roubini a avertizat că urmează ani sumbri. Indiferent de deciziile ce vor fi luate va urma un deceniu de creştere economică anemică. Prognoza sa a fost confirmată de statisticile date publicităţii de OECD, clubul celor mai dezvoltate state din lume, care a arătat că economia globală îşi încetineşte creşterea şi că economiile G7 vor creşte la o rată anuală de doar 0,3% în al treilea trimestru al anului 2012.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel