Muncitori la Samsung radiați în fabrică. Firma se confruntă cu o anchetă
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Fotografie de la Omar Markhieh, Pexels
Fotografie de la Omar Markhieh, Pexels
Autoritățile sud-coreene au deschis o anchetă asupra companiei Samsung, după ce doi lucrători de la una dintre fabricile gigantului tehnologic au fost expuși accidental la radiații.

Comisia pentru Securitate și Securitate Nucleară din Coreea de Sud a declarat miercuri că cei doi pacienți, care sunt internați în spital, prezentau simptome ”anormale” de expunere la radiații în degetele lor. Cu toate acestea, analizele generale de sânge ale pacienților au fost normale, potrivit autorităților.

Samsung a confirmat că cei doi angajați de la unitatea de producție de semiconductori a companiei din Giheung, Coreea, au fost expuși accidental la raze X pe mâini.

"În prezent, persoanele sunt supuse unor teste de urmărire în spital, iar Samsung le susține pe deplin tratamentul și recuperarea. Compania va coopera cu toate autoritățile relevante și se va asigura că sunt prevenite recidivele", a declarat gigantul tehnologic.

Uzina Samsung Giheung este situată la aproximativ 40 de mile sud de Seul, capitala Coreei de Sud. Autoritățile au anunțat că au suspendat utilizarea mașinii responsabile de incident, până la clarificarea cauzelor.

Comisia pentru Siguranță și Securitate Nucleară a început o investigație pentru a determina cauza exactă a expunerii la radiații. De asemenea, comisia a declarat că va lua măsuri suplimentare dacă se confirmă încălcări ale legilor de siguranță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel