Monica Macovei, amendă uriașă pentru campania electorală
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Europarlamentarul Monica Macovei a pierdut definitiv procesul cu AEP privind donațiile primite în campania pentru alegerile prezidențiale din 2014 prin sistemul electronic PayPal, potrivit hotărârii Tribunalului București din 30 iunie.

"Instanța a respins apelul Monicăi Macovei și a admis în schimb pe cel al AEP, consecința acestei decizii fiind că europarlamentarul are de plătit peste 125.000 lei, reprezentând sume confiscate și amendă, ca urmare a neregulilor înregistrate în privința fondurilor destinate campaniei electorale în calitate de candidat independent la alegerile prezidențiale din 2014", se arată într-un comunicat al AEP transmis vineri AGERPRES.

Europarlamentarul Monica Macovei anunța în octombrie 2015 că a câștigat pe fond procesul cu AEP, instituție care în anul 2014 i-a confiscat 291.415 lei din donațiile primite în campania electorală pentru alegerile prezidențiale, întrucât suma a fost transferată prin sistemul electronic PayPal, neacceptat în legislația românească.

"Campania mea electorală pentru prezidențiale a adus o noutate pe scena politică în ceea ce privește finanțarea: am avut donații foarte mici, de 50 — 100 de lei, de la mulți oameni, cetățeni români. Instanța de judecată a decis acum că AEP a greșit atunci când nu a ținut seama de procedura sistemului PayPal, prin care s-au făcut donații mici, confiscând sumele care au fost primite legal și transparent. Instanța a anulat sancțiunea AEP", afirma Monica Macovei, la momentul respectiv.

Soluția la care făcea referire Monica Macovei a fost admisă în parte la data de 2 octombrie de către Judecătoria sectorului 2, însă putea fi atacată cu apel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel