Mircea Diaconu: Guvernul tehnocrat al lui Iohannis este o nereuşită din start
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Europarlamentarul Mircea Diaconu crede că guvernul Cioloş este o construcţie pe care preşedintele şi-a dorit-o şi a fost foarte fericit să o aibă.

"Senzaţia mea este că guvernul e o construcţie a sa, ceea ce nu era treaba sa. A fost nereuşită din start fiindcă era ceva improvizat, atipic", a declarat Mircea Diaconu.

Europarlamentarul Mircea Diaconu judecă lucrurile din perspectiva legilor democraţiei. "Până la urmă, un guvern sau o guvernare trebuie să ajungă într-un punct al bilanţului - vorbesc de guvernarea cealaltă. Domnul Ponta trebuia să ajungă într-un punct al bilanţului. Bilanţul îl fac cetăţenii, votul următor decide clar dacă a fost bine sau rău, ăsta e mecanismul. Dacă cineva intervine pe traseu, atunci să-şi asume! (...) Asta e democraţia. Ceva imperfect, poate, de acord, dar altceva mai bun nu s-a inventat încă. Şi dacă cumva greşeşti făcând o asemenea construcţie, n-ai decât sau mi se pare firesc să spui: «Am greşit!». Nu să spui: «Nu e treaba mea!». Sau: «Copilul ăsta nu e al meu! A ieşit din mine, dar nu e al meu!». Ba da, este al tău!”, spune Mircea Diaconu, citat de ring.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel