Metoda „Furculița”. Cum fură hoții bani din bancomate - VIDEO
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Metoda „Furculița”. Cum fură hoții bani din bancomate / Foto: Pixabay
Metoda „Furculița”. Cum fură hoții bani din bancomate / Foto: Pixabay
O nouă metodă de furt a apărut în România.

Metoda „Furculița” este folosită de hoții care fură banii retrași de clienți, direct din bancomate, scrie Realitatea.net. Această tehnică constă în introducerea unui dispozitiv artizanal tip „furculiţă“ în fanta de eliberare a banilor, care este forţată cu un obiect ascuţit. 

Cum procedează hoții

Odată introdus, dispozitivul reţine prin agăţare sumele de bani pe care hoții doreau să le retragă. Astfel că, deşi efectuau operaţiunile obişnuite pentru retragerea de numerar, clienții nu primeau suma solicitată, fiindu-le restituit doar cardul.

În realitate, suma solicitată de clienţi era eliberată şi contul era debitat, însă banii erau opriţi în „furculiţa“ introdusă prin fanta rejectoare.

Utilizatorul credea că bancomatul are o eroare de funcţionare şi pleca, iar infractorii scoteau atunci dispozitivul, împreună cu sumele de bani debitate din cont.

Trei hoți din Sebeș, condamnați la închisoare

Această metodă a fost folosită de trei ori în municipiul Sebeş, de trei bărbaţi. Aceștia au reușit în două cazuri să sustragă suma de 750 de lei, a treia încercare fiind un eşec după ce clientul băncii a reuşit să ridice banii solicitaţi, rămaşi blocaţi în fanta de eliberare. Loviturile date au avut loc în data de 11 octombrie 2017. Au fost trimişi în judecată în luna iulie 2020 pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Peste aproximativ 1 an, în 7 iunie 2021, Judecătoria Sebeş a pronunţat prima hotărâre, scrie Adevărul.ro.

Astfel, Aurel S. (64 ani), coordonatorul grupului de infractori, a fost condamnat la 2 ani de închisoare pentru aceste fapte, dar fiind recidivist şi având mai multe pedepse la activ s-a ajuns la pedeapsa rezultantă de 8 ani şi 6 luni de închisoare. Acesta a executat deja 3 ani, fiind în prezent închis la Penitenciarul Arad. Florin Daniel C. (25 ani), recidivist şi el, a fost condamnat la 3 ani şi o lună de închisoare cu executare. Mihai Moise Ţ. (31 ani) a primit 9 luni de închisoare cu suspendare, magistratul susţinând că acesta a colaborat cu anchetatorii şi a plătit o parte din prejudiciu.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel