Mărturie impresionantă a polițistei violate din Olt: Am avut ghinion
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp
melania_menghea
melania_menghea

Melania Renghea, poliţista din Balş care şi-a înjunghiat fostul şef în a doua zi de Crăciun, pe motiv că ar fi violat-o a vorbit într-un interviu, la Antena 3, despre drama prin care a trecut. 

Întrebată cum a fost toată această perioadă, Melania Renghea a declarat: "A fost foarte grea, începând din momentul în care am început să lucrez acolo și până în ziua de astăzi, inclusiv. Însă, cu ajutorul familiei am reușit să trec peste tot și sper să fie bine în continuare", a mai spus polițista.

Însărcinată cu cel de-al doilea copil, Melania a răspuns în interviu întrebării referitoare la așteptările pe care le are de la ancheta demarată: "Sper să se vadă adevărul. Sper să fie o anchetă corectă și, cu siguranță, dacă va fi o anchetă corectă, se vor descoperi foarte multe lucruri. În primul rând se va descoperi de ce, la secția pe care o conduce acest om, nu mai există nicio femeie, de ce toate fetele care au fost înainte au plecat și au preferat să meargă la patrulare pe stradă decât să stea acolo la secție, de ce altele au plecat plângând sau speriate și multe altele".

Despre ce s-a întâmplat de Crăciun, Melania nu a dorit să ofere amănunte, precizând că sunt fapte care fac parte din dosar, dar a mărturisit că speră ca lucrurile să meargă "spre bine, spre adevăr".

În ceea ce privește comportamentul comisarului Gheorghe Barbu ca om sau ca polițist, Melania spune că este "un om pe care nu ai vrea să îl întâlnești niciodată în viață, cu care nu ai vrea să ai niciodată de a face, într-un cuvânt, un coșmar, din care vrea să se trezească".

Mărturisind că a intrat în acest sistem fiind îndrăgostită de meseria de polițist, pentru că a dorit să-i ajute pe cei neajutorați, pentru a face dreptate celor cărora nu li s-a făcut dreptate, Melania Renghea crede că a avut "ghinion". "Cred că este greu pentru orice femeie să lucreze într-un sistem în care majoritatea sunt bărbați, în care toți consideră că locul tău nu este acolo. Nu e imposibil, dar poate că ghinionul a fost că eu am dat peste persoane de acest gen. Asta cred eu, nu vreau să generalizez", a explicat resemnată Melania.

"În urma acestei anchete poate se va vedea de ce nu am avut curajul să spun(...) Sper și cred că va fi o anchetă corectă şi dacă va fi aşa se vor vedea adevărurile. Sper ca şi celelalte fete cărora li s-a întâmplat ce mi s-a întâmplat şi mie să aibă curajul să vorbească. Nu-mi pot permite să vorbesc în numele lor, dar le-aş ruga să-şi facă curaj și să vorbească, pentru a se vedea că oamenii aceștia nu sunt la prima faptă de acest gen", a spus poliţista Melania Renghea.

Într-un apel adresat tuturor femeilor care au fost victime ale unor astfel de abuzuri, Melania Renghea a explicat de ce acestea trebuie să vorbească despre ceea ce au pătimit:  "Trebuie să demonstrăm că, de fapt, noi nu suntem ființele slabe de care toată lumea poate să-și bată joc".

Cazul poliţistei abuzate din Balş a ajuns și pe masa ministrului Radu Stroe, dar a intrat şi în atenţia ONG-urilor care cer transparenţă. Acestea susţin că este nevoie de un sistem de anchetă a cazurilor de abuzuri sexuale.

Prezent în emisiunea "Sinteza Zilei" de marți seară de la Antena 3, ministrul de Interne, Radu Stroe, a anunțat că, la nivel național, vor fi demarate controale pentru a ancheta dacă femeile din poliție sunt discriminate, iar în județul Olt se vor ancheta toate faptele care au fost sesizate. Momentan cercetările vizează cazul de la Balș și atitudinea fostului șef al IPJ Olt, Ion Voicu, a mai declarat ministrul de Interne Radu Stroe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel