Data publicării:

Europa fierbe de 1 Mai: Val de proteste violente. Bogdan Chirieac: S-a adunat multă frustrare, acesta este adevărul

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @Muhammad Shoaib
FOTO: Freepik @Muhammad Shoaib
Analistul Bogdan Chirieac atrage atenția cu privire la protestele din Europa, care au avut loc chiar de Ziua Muncii.

Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit la un post TV, în contextul protestelor care au avut loc chiar de Ziua Muncii, în mai multe orașe din Europa și care pe parcursul zilei au devenit violente, precum cele de la Paris sau din Istanbul.

”Protestele de la Istanbul sunt foarte dure. Parisul, cinstit vorbind, are tradiție pentru protestele de stradă, de la Revoluție încoace. Este tradiție franțuzească, nu avem ce face. Iar sindicatele din Franța sunt foarte puternice. Clasa muncitoare este extrem de puternică și își știe foarte bine drepturile.

De altfel, Parisul s-a evidențiat, știți foarte bine, dinainte de pandemie, a fost mai bine de un an de zile cu proteste, weekend de weekend, ale Vestelor Galbene. Fiindcă Macron a avut neobrăzarea să majoreze cu câțiva cenți prețul la benzină, iar reacția ați văzut-o. 

Este democratic, să nu fie violent, atâta tot. Deși, și la Paris, și la Istanbul, văd că sunt violențe, numai proteste pașnice nu pot fi numite acestea. S-a adunat multă frustrare, acesta este adevărul, după pandemie, după criza energetică, după războiul pe care nici turcii, nici francezii nu l-au simțit direct, dar consecințele economice le-au simțit”, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac la Antena 3 CNN.

Chirieac: Este momentul partidelor suveraniste

Întrebat dacă aceste proteste ar avea efecte asupra alegerilor europarlamentare din 9 iunie, în special în cazul Franței, care este stat membru în blocul comunitar, dar și al altor țări UE în care au avut loc proteste în stradă, analistul a precizat că ”este momentul partidelor suveraniste”, subliniind că partidele extremiste ”vor obține un rezultat mult mai bun decât au avut până acum, iar celelalte partide, să spunem mișcările de tip hashtag, cum este la noi USR, vor fi mai puțin prezente în viitorul Parlament European.

Sunt tensiuni, s-au acumulat tensiuni în societate, poate și urmează să facem un salt tehnologic important, căci și asta poate fi aici, în sensul în care trecem la Inteligența Artificială”, a mai spus Bogdan Chirieac.

Citește și: Protest violent de Ziua Muncii în Turcia. Poliția a ridicat baricade în fața manifestanților care au vrut să ajungă în Piața Taksim / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel