Data publicării:

Carlos Alcaraz, campionul en-titre, învins în ”sferturile” turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sport
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Campionul ultimelor două ediții ale turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid, Carlos Alcaraz, a fost învins în ”sferturi”.

Ibericul Carlos Alcaraz, locul 3 ATP, a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totatel de 7.877.020 de euro.

Alcaraz, câștigătorul ultimelor două ediții ale competiției din Spania, a fost învins de rusul Andrei Rublev, cap de serie 7, cu scorul 4-6, 6-3, 6-2, într-un meci de peste două ore.

Rusul a obţinut a 19-a sa victorie în circuitul profesionist de la debutul sezonului, urmând să-l înfrunte în semifinale la Madrid pe câştigătorul meciului dintre americanul Taylor Fritz şi argentinianul Francesco Cerundolo.

Este pentru a opta oară când Andrei Rublev atinge penultimul act la un turneu Masters 1.000, însă până acum a cucerit un singur trofeu la această categorie, anul trecut la Monte Carlo.

În 2021, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Andrei Rublev a cucerit medalia de aur la dublu mixt, alături de compatrioata sa Anastasia Pavliucenkova, scrie Agerpres.

Rafael Nadal, în lacrimi după înfrângerea de la Madris

Rafael Nadal (37 de ani) a avut un parcurs foarte bun la Madrid, unde a revenit după o lungă perioadă în care a stat în afara circuitului, din motive medicale.

Marți noapte, Nadal, fost număr 1 mondial, actualmente pe locul 512 ATP, a pierdut în fața cehului Jiri Lehecka (locul 31 ATP, 22 de ani), scor 5-7, 4-6.

În ciuda acestui rezultat, Nadal, cunoscut ca ”Regele Zgurii”, cu 14 trofee de Grand Slam obținute la Roland Garros, a fost ovaționat de cei prezenți la meci, mai ales că aceasta a fost ultima prezență în turneul de la Madrid, unde a câștigat 5 titluri (2005, 2010, 2013, 2014 și 2017), cele mai multe din istorie la această competiție.

În plus, organizatorii i-au oferit lui Nadal și trofeu, ”Rafa” având un discurs foarte emoținant, fiind vizibil marcat de momentul pe care îl trăia ”acasă”.

”Acesta este unul din acele momente care, când vine, este foarte dificil de gestionat...dar viața și corpul meu îmi trimit semnale de mult timp. Visul meu a fost să termin aici, pe teren. Am fost norocos în viața mea să-mi transform pasiunea în meserie. Sunt un privilegiat”, a declarat Rafael Nadal la finalul meciului, chiar dacă de obicei învinsul nu oferă interviuri pe teren.

Totodată, Nadal a subliniat că nu își ia rămas-bun de la circuit, ci doar de la turneul de la Madrid, urmând a-și continua pregătirea pentru cel de-al doilea Grand Slam al anului, Roland Garros.

Întrebat ce va face mai departe, știut fiind că în câteva săptămâni urmează turneul parizian, Roland Garros, a afirmat că va lua o decizie după turneul de la Roma.

”Încă nu sunt sigur de Roland Garros, am jucat 4 meciuri aici și părăsesc Madridul cu un sentiment mult mai bun decât cel avut când am sosit. E greu să am obiective mari la nivelul la care sunt, dar în sport lucrurile se schimbă repede.Voi merge la Roma și sper să arăt un nivel mai bun decât aici, apoi voi decide ce fac cu Roland Garrosul”, a mai spus Rafael Nadal, citat de Eurosport.

În urma rezultatului din această săptămână, în clasamentul Live ATP, Nadal a urcat până pe poziția 305 ATP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel