Mărgărit, celebrul nutriționist, despre fructul fabulos. Ne ajută să prevenim diabetul
Cristian Mărgărit, celebrul nutriționist, a spus care sunt fructele care previn diabetul.
În lupta cu bolile, se pare că afinele câștigă în ceea ce ar putea însemna prevenirea diabetului. Cristian Mărgărit, celebrul nutriționist, a spus acest lucru la Antena 1.
Ce beneficii mai au afinele
Frunzele și fructele de afin au proprietăți astringente datorită taninului. Au activitate antibacteriană, modificând favorabil flora patogenă intestinală, și antidiareică.
Cu un conținut important de antioxidanți, afinele sunt fructe ce nu ar trebui sa lipsească din alimentația zilnică, indiferent că sunt consumate proaspete, congelate, sau sub formă de ceai.
Se recomandă în diabet (scade zahărul din sânge), gută, enterocolită (colită de fermentație sau de putrefacție), parazitoze intestinale, infecții urinare, uremie, ca antiseptic minor (este bacteriostatic) și diuretic precum și în reumatism, afecțiunile dermatologice, tulburările circulatorii periferice, uretrite, somatite, eczeme, ulcerații cronice sângerânde. Frunzele intră în compoziția ceaiului dietetic.
Afinele sunt folosite la obținerea afinatei, o băutură alcoolică destul de apreciată, sau la prăjituri și alte dulciuri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News