Marcel Ciolacu, anunţ despre banii pentru majorarea pensiilor. "Asta este realitatea!"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Marcel Ciolacu a venit cu un anunț pentru pensionari.

Premierul României a comentat scandalul din coaliție iscat pe Legea pensiilor. Marcel Ciolacu a explicat de unde vor fi luați banii pentru cele două majorări de pensii din 2024, afirmând că Legea pensiilor este sustenabilă. Mai mult, el a dat asigurări românilor că pensiile vor creşte în 2024 de două ori, aşa cum s-a stabilit. 

"Există bani și legea pensiilor se va pune în aplicare. Anul viitor, pensiile vor crește de două ori - o dată la 1 ianuarie, cu 13,8%, și, de la 1 septembrie, va intra iarăși legea în vigoare cu recalculare. Legea este sustenabilă! Peste 85% dintre pensionari au o pensie mai mică de 3.000 lei. Asta este realitatea.

Peste 60% dintre pensionarii din România au o pensie mai mică de 2.000 lei. Cum să comentez eu așa ceva? Cum să nu fie o prioritate pentru oricine? (...) Banii se iau din bugetul statului și impozitează anumite pensii.

"Dacă vor să se războiască cu cineva, să se războiască cu mine"

Pe ăla care l-a dus capul să treacă 9,4% în PNRR vine acum și scrie Comisiei că legea pe care am trecut-o prin Senat nu e sustenabilă, lege care a fost validată de către Comisie și de către Banca Mondială? Dacă vor să războiască cu cineva, să se războiască cu mine, că n-am nicio problemă. Să se războiască cu Ciolacu, cu PSD-ul, cu cine vor ei, dar să lase oamenii în pace (...)

Eu vorbesc aproape zilnic cu președintele Partidului Național Liberal ( Nicolae Ciucă n.r.). Mai mult, vorbesc cu el de câte ori este nevoie. Avem o comunicare și încercăm să luăm cele mai bune decizii pentru români", a spus premierul Marcel Ciolacu la Antena 3 CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel