Data publicării:

Marea suceală a PNL. Fenechiu (PNL) vorbește despre "un joc politic". Fifor, PSD: Cred că toată România a auzit!

Autor: Doinița Manic | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, dar și deputatul PSD Mihai Fifor au vorbit despre neînțelegerile din Coaliție.

Este scandal în Coaliție privind data alegerilor prezidențiale, la toate nivelurile. Liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, vorbește despre "un joc politic", în timp ce deputatul PSD Mihai Fifor arată spre suceala PNL, după ce astăzi declarații acide au fost lansate de mai mulți membri ai celor două partide.

VEZI ȘI: Remanierea lui Cătălin Predoiu și ruperea coaliției. Bogdan Chirieac, răbufnire după declarația lui Adrian Cozma: "Ne prosteşte în faţă! Are acest talent"

"Cine a urmărit jocul politic din cursul primei jumătăți a anului a observat niște lucruri foarte simple, în momentul în care au început discuțiile despre prezidențiale s-a modificat legea pentru că nu puteau fi făcute prezidențialele cu trei luni înainte expirării mandatului președintelui, se avea în vedere nimic altceva decât comasarea alegerilor prezidențiale cu alegerile locale în septembrie, asta se dorea la momentul respectiv.

Înțelegerea dintre PSD și PNL a fost o înțelegere care a vizat multe lucruri nu doar data. Printre altele, a vizat tandem la președenție, liste comune la alegerile parlamentare, iar varianta de test a fost lista comună de la europarlamentare care dacă lua peste 50% fără îndoială deznodământul discuțiilor era altul", a declarat Daniel Fenechiu la Antena 3 CNN.

Mihai Fifor, PSD: Dacă facem alegeri după starea vremii vom avea o mare problemă

De cealaltă parte, deputatul PSD Mihai Fifor îl contrazice pe Daniel Fenechiu și reamintește faptul că PNL anunțase cu mult timp înainte că va avea candidat propriu la prezidențiale.

"PNL a ieșit și s-a exprimat cât se poate de clar înainte de Consiliul Politic Național al PSD și au spus clar că PNL va avea candidat propriu, cred că toți am auzit această declarație, o chestiune pe care ulterior am analizat-o și noi, dar pe de altă parte, e absolut firesc ca PSD, totuși partidul cel mai mare din România care a câștigat alegerile din 9 iunie fără niciun fel de problemă să aibă candidat propriu.

Cu toate acestea, noi avem pe masă o discuție și avem o înțelegere între doi lideri în Coaliție și avem un anunț asumat de ambii lideri, și de Marcel Ciolacu, și de Nicolae Ciucă, cu alegeri prezidențiale în luna septembrie, cred că toată România a auzit și a știut lucrul acesta, inclusiv cei din partide, acum ne sucim, că e cald, că e frig, că e lumea la plajă, că nu e lumea la plajă. Păi dacă facem alegeri după starea vremii vom avea o mare problemă că nu vom mai termina niciodată", a spus Mihai Fifor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel