Data publicării:

Rareș Bogdan: Înțelegerea cu PSD din luna martie e caducă / De ce vrea, de fapt, PNL amânarea alegerilor prezidențiale

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Politica
WhatsApp
Rareș Bogdan a făcut declarații de presă despre alegerile prezidențiale.

Marți după-amiază, Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL, a făcut declarații de presă despre dorința liberalilor ca alegerile prezidențiale să fie amânate.

„Considerăm că luna august e o lună în care este extrem de greu să găsești electoratul preocupat de chestiunile legate de alegerile prezidențiale. Lunile octombrie și noiembrie ar fi cele mai potrivite pentru acest lucru. De asemenea, am avea parte și de studenți, care s-ar afla în centrele de studii și nu ar fi blocați de la exercitarea dreptului la vot“, a zis Rareș Bogdan.

Liberalul a mai fost întrebat de înțelegerea pe care PSD și PNL au avut-o în primăvară, când au anunțat calendarul alegerilor pentru acest an.

CITEȘTE ȘI         -       PSD, anunțul zilei despre data alegerilor prezidențiale, după ședința tensionată cu PNL /video

„Cei din PSD au susținut varianta 15 - 29 septembrie,uzând de o așa-zisă înțelegere între cele două partide membre ale coaliției. Sigur că a existat o discuție, doar că această discuție din martie a avut doua componente care au fost omise în a fi prezentate în spațiul public. Aceste componente sunt următoarele: Lista comună la europarlamentare ar fi trebuit să depășească 50%, iar ea a avut doar 48% și, de asemenea, în contextul din martie vorbeam de listă comună pentru alegerile parlamentare și de candidat comun, tandem, președinte - premier.

Cele două partide au luat decizia ca PSD și PNL să meargă cu candidați proprii la prezidențiale. Practic, înțelegerea din martie a văzut, deoarece fiecare dintre partide dorește să susțină propriul candidat la alegerile prezidențiale. Propunerea respectivă, din puntul nostru de vedere este caducă și credem extrem de serios că alegerile trebuie organizate la termenul constituțional, în noiembrie“, a mai zis Rareș Bogdan.

CITEȘTE ȘI          -         Candidat unic PSD - PNL la prezidențiale. Romașcanu, precizări

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel