Data actualizării:
Data publicării:

Cod Galben de averse torențiale și grindină. ANM: Zonele vizate. UPDATE: A fost emis și un Cod Portocaliu

Autor: Doinița Manic | Categorie: Vremea
WhatsApp
FOTO: Freepik @wirestock
FOTO: Freepik @wirestock
ANM a emis mai multe avertizări Cod Galben de averse torențiale și grindină, dar și un Cod Portocaliu.

UPDATE 3:

În urmă cu puțin timp a fost emis și un Cod Portocaliu, ANM anunțând averse torențiale care vor acumula 25...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină. În zona avertizată în ultima oră s-au acumulat cantități de peste 25 l/mp.

Zone vizate: - Județul Suceava: Fundu Moldovei, Iacobeni,Izvoarele Sucevei, Cârlibaba, Coșna, Ciocănești.

Interval de valabilitate: 08/07/2024, 17:45 - 08/07/2024, 19:00.

UPDATE 2:

Un nou Cod Galben valabil până la ora 19:00 anunță local averse torențiale care vor acumula 15...25l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, posibil grindină.

Zone vizate:

- Județul Maramureş: Borșa;

- Județul Maramureş, zona de munte de peste 1800m;

- Județul Bistriţa-Năsăud, zona de munte de peste1800 m;

- Județul Bistriţa-Năsăud: Maieru, Rodna, Tiha Bârgăului, Lunca Ilvei, Șanț, Ilva Mare, Măgura Ilvei.

UPDATE 1:

Un alt Cod Galben care anunță local averse torențiale care vor acumula 15...25l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină, valabil astăzi de la ora 17:00 până la ora 18:00 a fost emis pentru:

- Zona de munte a județului Suceava , respectiv zona de munte a localităților: Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Gura Humorului, Vicovude Sus, Broșteni, Mălini, Frasin, Stulpicani, Vama,Straja, Păltinoasa, Moldovița, Slatina, Vatra Moldoviței, Fundu Moldovei, Cacica, Șaru Dornei, Ostra, Brodina, Putna, Frumosu, Mănăstirea Humorului, Dorna Candrenilor, Pojorâta, Dorna-Arini,Valea Moldovei, Pârteștii de Jos, Crucea, Solca, Iacobeni, Sucevița, Sadova, Izvoarele Sucevei, Ulma, Panaci, Poiana Stampei, Capu Câmpului, Moldova-Sulița, Cârlibaba, Breaza, Coșna, Ciocănești.

Știrea inițială:

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizate de tip Cod Galben în care anunță averse torențiale care vor acumula 15...25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină.

Zone vizate: - Județul Alba: Câmpeni, Bistra, Roșia Montană, Lupșa, Vidra, Albac, Sohodol, Horea, Avram Iancu, Scărișoara, Gârda de Sus, Arieșeni, Vadu Moților, Poiana Vadului.

Interval de valabilitate: 08/07/2024, 16:35 - 08/07/2024, 17:30.

Cod Galben de caniculă, valabil luni și marți

Totodată, reamintim că luni și marți este în vigoare și un Cod Galben de caniculă. Pentru luni, 8 iulie, zonele afectate sunt: Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și jumătatea de sud a Moldovei. ANM anunță în aceste regiuni temperaturi maxime de 35...37 de grade Celsius. Indicele temperatură-umezeală (ITU): Va atinge și local va depăși pragul critic de 80 de unități.

VEZI ȘI: Val de caniculă în România: Cât va dura. Elena Mateescu (ANM): Primele valori de 40 de grade la umbră

Precizăm că ANM a emis o avertizare similară și pentru marți, 9 iulie, atunci când valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice. Zone afectate: Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală, local în Moldova și Maramureș, precum și în sud-vestul Transilvaniei. Aici se anunță temperaturi maxime de 35...37 de grade Celsius, cu posibile maxime de 38...39 de grade în regiunile sudice. Potrivit ANM, indicele temperatură-umezeală (ITU): Va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade Celsius, caracterizând nopți tropicale.

VEZI ȘI: Alertă de caniculă în România: Temperaturile vor ajunge la 39 de grade Celsius

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel