Data actualizării:
Data publicării:

Marcel Ciolacu anulează vacanța de vară pentru Executiv. Bogdan Chirieac: Premierul ridică miza

Autor: Doinița Manic | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Facebook Marcel Ciolacu
Foto: Facebook Marcel Ciolacu
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat solicitarea lui Marcel Ciolacu ca anumite instituții ale statului să fie desființate.

Premierul Marcel Ciolacu a cerut ca anchetele să fie continuate în cazul scandalului azilelor groazei, menționând că demisiile și suspendările din funcție a unora sunt necesare în acest caz. Totodată, Ciolacu a vorbit și despre desființarea unor instituții de stat, dar și despre importanța absorbției de fonduri europene, cerându-le celor din Guvern să nu își ia vacanță în această vară până când nu rezolvă această problemă a fondurilor europene. Bogdan Chirieac a comentat acest subiect la Antena 3 CNN.

VEZI ȘI: Marcel Ciolacu cere, din ședința de Guvern, desființarea de instituții: Nu și-a făcut datoria, să fim mai curajoși

"Importanța fondurilor europene"

"Constat cu bucurie, pentru prima dată, un premier care conștientizează cu adevărat importanța fondurilor europene și mai ales importanța catastrofală, ca să spun așa, a pierderii lor. Deci, premierul Marcel Ciolacu le cere membrilor Guvernului și administrației să nu își ia concediu în această vară deoarece suntem extrem de întârziați în absorbția fondurilor europene. Inclusiv pentru azile, putem obține bani gratis de la Uniunea Europeană.

Administrația nu s-a mișcat sau au existat interese deoarece la Uniunea Europeană este foarte greu să furi bani și sunt pedepse foarte mari și atunci mai bine s-au gândit: "Lasă, ce să mergem pe fondurile europene, facem noi aici în România, nu știu ce, îi chinuim pe bătrânii aceia, îi băgăm în pământ mai repede și le luăm bunurile".

Dar faptul că în general, dincolo de azile, premierul ridică miza și spune că este esențială absorbția fondurilor europene pe diverse axe, este un lucru important. Sunt până la 100 de milioane, bani disponibili imediat, a spus că până la sfârșitul lui august trebuie absorbiți și de asemenea, pentru programul anti-cancer, cu ministrul Rafila, deci este un lucru foarte important. Își vor lua distinșii concedii după ce nu vor mai fi în funcție", a declarat Bogdan Chirieac.

Bogdan Chirieac, despre problema azilelor de bătrâni din România. UE ne dă bani pentru asta

Cât despre problema azilelor de bătrâni, Bogdan Chirieac a  declarat: "Deocamdată administrația română nu este capabilă să vadă atât de departe. Ei sunt capabili să închidă azilele, fără să se mai gândească ce se întâmplă cu bătrânii. Atenție, azilele sunt esențiale pentru românii care au construit această țară.

Nu are cine să stea cu ei, unii au nevoie de îngrijire permanentă, nu se poate într-o familie normală să ai grijă de acești oameni și atunci peste tot în lume, nu doar la noi, că nu e lipsă de omenie sau suntem noi românii altfel, sunt azile care sunt de hotel de 5 stele, cu personal specializat și ultimii ani ai acestor oameni să se desfășoare în curățenie, în prosperitate, în liniște și să le prelungești viața, dacă au și aparținători, îi vizitează. Sunt niște condiții excepționale pe care nu trebuie decât să le importăm din Uniunea Europeană și UE ne dă și bani pentru asta, pe gratis". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel