Mahmoud Abbas, dispus să negocieze cu Israelul pe baza frontierelor din 1967
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
abaasd
abaasd

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas s-a declarat vineri "pregătit să revină imediat la negocieri" pe baza frontierelor din 1967 şi a unei îngheţări a procesului de colonizare israelian.

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas s-a declarat vineri "pregătit să revină imediat la negocieri" pe baza frontierelor din 1967 şi a unei îngheţări a procesului de colonizare israelian, relatează AFP.

"Am predat secretarului general Ban Ki-moon cererea de aderare la ONU a Palestinei ca membru cu drepturi depline pe baza frontierelor din 4 iunie 1967 cu Ierusalimul de Est drept capitală", a precizat Abbas într-un discurs rostit în faţa Adunării Generale a ONU, agitând documentul în aplauzele publicului.

"Suntem pregătiţi să revenim imediat la negocieri pe baza referinţelor fundamentate pe dreptul internaţional (în special frontierele din 1967, n.red.) şi o oprire totală a colonizării", a declarat el.

El a afirmat, de asemenea, că prin acest demers, palestinienii "nu încearcă să izoleze sau să lipsească de legitimitate Israelul", ci ocupaţia şi colonizarea.

El a rostit discursul, salutat cu numeroase aplauze şi încheiat cu ovaţii în picioare, la aproximativ o oră după ce i-a predat lui Ban cererea de aderare, demers deplâns imediat de Israel şi Statele Unite.

Preşedintele palestinian a acuzat Guvernul israelian că "a subminat toate eforturile de pace" de un an şi a afirmat că procesul de colonizare israelian este "pe cale să distrugă o soluţie cu două state".

"Această politică este pe cale să distrugă o soluţie cu două state care face obiectul unui consens internaţional şi avertizez: această politică de colonizare ameninţă de asemenea structura, chiar existenţa Autorităţii Palestiniene", a declarat el.

"Toate eforturile şi tentativele părţilor internaţionale au fost subminate de poziţiile Guvernului israelian care au ruinat speranţele născute din reluarea negocierilor în septembrie anul trecut", a adăugat el.

Citește și:

Mahmoud Abbas a predat cererea de aderare la ONU a statului Palestina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel