Lockdown de trei luni pentru pisici. În ce oraș s-a întâmplat și de ce
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Lockdown de trei luni pentru pisici. În ce oraș s-a întâmplat și de ce / Foto: Pixabay, de Rebeca Moncholí
Lockdown de trei luni pentru pisici. În ce oraș s-a întâmplat și de ce / Foto: Pixabay, de Rebeca Moncholí
Autoritățile dintr-un oraș au stabilit un lockdown de trei luni pentru pisici.

Proprietarii de pisici dintr-un oraș german vor avea voie să-și lase animalele de companie afară pentru prima dată în trei luni, după ce autoritățile ridică un lockdown special. Oamenii din Walldorf, în sud-vest, au primit ordin în luna mai să-și țină pisicile în casă pentru a proteja o pasăre pe cale de dispariție, scrie BBC.

Pisicile aveau voie să se aventureze afară numai dacă erau ținute în lesă de cel mult doi metri. Dacă o pisică a scăpat în timp ce blocarea era în vigoare, proprietarilor li s-a spus să sune la o linie telefonică specială, apoi să găsească felina. Orice încălcare a adus câte o amendă. Un proprietar al cărui animal a rănit sau ucis una dintre păsările protejate prin lege a trebuit să plătească până la 50.000 de euro amendă.

Autoritățile au încercat să protejeze populația locală de ciocârlan, sau galerida cristata, specia fiind pe cale de dispariție în statul Baden-Württemberg și în Germania. Potrivit specialiștilor în domeniu, mai sunt doar trei perechi din această specie în Walldorf. Deocamdată nu se știe dacă acest lockdown a fost benefic pentru păsări, dar autoritățile au decis să ridice restricțiile cu două săptămâni mai devreme decât se anunțase inițial.

VEZI ȘI: Pisica, ”specie alogenă invazivă”. Polonia le-a pus gând rău micilor ”mașini de ucis”

Cum îţi răcoreşti animalul de companie în zilele caniculare. De ce nu trebuie să le dai îngheţată

Specialiştii veterinari avertizează că animalelor de companie nu trebuie să le dăm îngheţată nici măcar în zilele caniculare. Cu toate astea, iată câteva sfaturi pentru răcorirea prietenilor necuvântători. 

"Ideal ar fi să avem o cameră răcoroasă în casă, unde animalele să stea în zilele foarte încinse. E drept că în zilele caniculare câinii s-ar putea bucura de o baie, de joaca cu un furtun pornit. Pisicile, pe de altă parte, nu vor să fie udate, dar ar putea aprecia un difuzor de apă", a explicat Nina Downing, veterinar, pentru Daily Mail. 

Aceasta a avertizat că animalele nu ar trebui să mănânce îngheţată şi nici să fie acoperite cu un prosop ud, pentru că aceste lucruri s-ar putea dovedi fatale. 

Având în vedere că le place să fie libere, poate fi dificil să le asiguri siguranţa în timpul unui val de căldură, mai ales în cazul pisicilor de exterior. 

"În timpul căldurilor extreme, încercaţi să ţineţi pisica în casă sau ferită de soare în mijlocul zilei măcar. Multe pisici vor căuta oricum locurile mai răcoroase. Dar dacă pisica ta iubeşte soarele, poate nu ar fi rău să o fereşti de acesta în zilele astea. Insolaţia poate fi fatală la pisici. 

De asemenea, ar fi bine ca, în cazul în care în casă aveţi ventilatoare, acestea să fie poziţionate în aşa fel încât animalele să nu ajungă cu lăbuţele la palele acestora, pentru a nu se răni. Mai puteţi, de asemenea, pune cuburi de gheaţă în bolul lor cu apă, le ajută să se răcorească", a explicat veterinarul. Vezi mai mult AICI.

VEZI ȘI: Hrană contaminată pentru pisici. A fost retrasă de pe piață după ce a provocat moartea subită a mai multor feline

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel