Liviu Dragnea: Domnul consilier consideră că românii sunt niște proști
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Laurențiu-Mihai Ștefan, consilier pe politică internă al președintelui Klaus Iohannis, a declarat recent ca nu este exclusă numirea unui premier tehnocrat din toamnă.

Liviu Dragnea, președintele PSD, a comentat acest subiect la DC News Live.

"După alegerile parlamentare, având în spate o legitimitate proaspătă și fierbinte dată de votul cetățenilor... sigur nu poți forța mâna președintelui, dar nici președintele nu cred că poate face o nominalizare împotriva voinței poporului. Dacă este un rezultat bun, dacă este o majoritate constituită oficială care merge împreună la Cotroceni, cred că va fi greu pentru președinte să facă altceva, ceea ce nu înseamnă că nu poate face altfel", a declarat Liviu Dragnea la DC News Live.

"Domnul consilier, ca mulți analiști fără experiență din România, consideră că românii sunt niște proști și că de fapt nu contează cum vor să voteze pentru că le spune consilierul prezidențial ce va fi. Pe principiul: 'nu ne interesează pe cine votați voi, vă spunem pe cine punem noi premier". Nu-i așa. Democrația nu se contruiește așa și nu va fi așa nici în toamnă. Sigur că râmâne atributul președintelui de a desemna un prim-ministru", a zis Liviu Dragnea la DC News Live.

[citeste si]

Laurențiu-Mihai Ștefan, consilierul lui Klaus Iohannis: Nu este exclusă numirea unui premier tehnocrat

"Nu este exclusă numirea unui alt premier tehnocrat după alegerile legislative din toamnă!", spune Laurențiu Ștefan, consilierul politic al șefului statului.

Potrivit lui Laurențiu Ștefan, PSD și PNL vor obține fiecare 32%-35 % la alegerile legislative și nu vor reuși, prin urmare, să guverneze singure. Nici măcar o alianță a social-democraților cu două patide mai mici nu va atinge pragul de 50%, apreciază consilierul prezidențial.

În aceste condiții, el nu exclude numirea unui nou premier tehnocrat la finalul mandatului lui Dacian Cioloș.

"În mod evident, președintele va căuta un prim-ministru. Vom vedea dacă acesta este un premier politic sau unul cu o scurtă carieră politică, ori chiar un tehnocrat... încă sunt multe semne de întrebare", a spus Laurențiu Ștefan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel