Listă miniștri Guvern Ciucă, VOT în ședința PNL. Numele miniștrilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Conducerea PNL a aprobat, vineri, lista de miniștri din Guvernul Ciucă. De asemenea, a fost aprobat și programul de guvernare.

În ședința PNL de vineri, 29 octombrie, a fost votat, în unanimitate, programul de guvernare. De asemenea, a fost votată și lista cu miniștri.  

Ulterior, Nicolae Ciucă a susținut o conferință de presă, alături de președintele PNL, Florin Cîțu. 

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a anunțat, după ședința BEX PNL, că s-a votat ca din lista Guvernului pe care o va prezenta în Parlament să se numere Alina Gorghiu, Florin Roman, Cătălin Predoiu, Mircea Fechet, Robert Sighiartău.

Ministerul Justiției – Alina Gorghiu
Ministerul Economiei – Florin Roman
Ministerul Apărării – Cătălin Predoiu
Ministerul Agriculturii – Mircea Fechet
Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării – Robert Sighiartău

În rest, portofoliile ar rămâne ocupate de cei care sunt și acum miniștri în guvernul Cîțu.

A fost o singură abținere pentru lista de miniștri, în timp ce programul a fost aprobat în unanimitate, a spus și președintele PNL, Florin Cîțu.

Nicolae Ciucă a declarat că a decis să meargă în Parlament cu lista Guvernului și cu progamul de guvernare, pentru că, până miercuri, mai este timp de reflecție pentru parlamentari. 

De asemenea, Florin Cîțu a mai spus că BNP al PNL ar urma să se reunească vineri sau sâmbătă. 

Nicolae Ciucă are nevoie de 234 de voturi pentru a trece prin Parlament guvernul său.

 

Ciolacu exclude un guvern minoritar

„Soluția unui guvern minoritar e o greșeală foarte mare”, a spus Marcel Ciolacu, liderul PSD.

Întrebat dacă alegerile anticipate sunt o variantă, Marcel Ciolacu a răspuns: ”Categoric”. ”Mai mult decât a făcut până acum PSD nu putem face” a spus Marcel Ciolacu, invocând ”deschiderea” de a veni cu un guvern de tehnocrați, urmat de alegeri anticipate. ”Nu știu ce au hotărât liberalii și nu mă interesează în mod deosebit” a spus liderul social-democrat. 

”PSD rămâne consecvent și consideră că soluția unui guvern minoritar e o greșeală foarte mare și nu putem susține așa ceva” a spus Marcel Ciolacu. Președintele PSD a precizat că, în momentul în care ai patru crize, ”îți trebuie un guvern stabil, cu o majoritate în Parlament”. În același timp, el afirmă că ”un guvern minoritar este o ruptură între Guvern și Parlament”. Mai multe, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel