Liberal, dat în urmărire naţională după ce a fost condamnat
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Alin Simota (fost vicepreședinte al PNL) a fost dat marţi în urmărire naţională şi în consemn la frontieră după ce Tribunalul Hunedoara a hotărât că acesta trebuie să se întoarcă în detenţie şi să-şi finalizeze condamnarea la doi ani de închisoare pe care a primit-o în anul 2014 pentru conflict de interese.

După pronunţarea sentinţei Tribunalului Hunedoara, Simota nu a fost găsit acasă şi nici în alte locuri de către poliţiştii hunedoreni, motiv pentru care a fost dat în urmărire naţională şi în consemn la frontieră. În paralel, se fac diligenţele necesare pentru darea sa în urmărire internaţională.

'Alin Simota a fost dat în urmărire naţională şi în consemn la frontieră, pentru că nu a fost găsit la domiciliu sau în alte locuri pentru pentru a putea fi pus în aplicare mandatul emis de instanţa de judecată. De asemenea, se fac demersurile pentru ca acesta să fie dat în urmărire internaţională', a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, Bogdan Niţu. Alin Simota, cunoscut şi pentru faptul că o perioadă a fost finanţatorul clubului de fotbal Jiul Petroşani, a fost condamnat în anul 2014 la doi ani de închisoare pentru conflict de interese, deoarece în perioada în care a fost consilier judeţean (2008-2012) firma la care era administrator a derulat afaceri cu Consiliul Judeţean Hunedoara. Omul de afaceri a fost eliberat din detenţie în decembrie 2015, după ce Judecătoria Deva a admis cererea lui Simota şi a decis că deţinutul executase pedeapsa prin arest preventiv.

Procurorii au contestat decizia instanţei, iar Tribunalul Hunedoara a desfiinţat marţi sentinţa Judecătoriei Deva şi a dispus arestarea şi deţinerea în continuare a lui Alin Simota în Penitenciarul Bârcea Mare, de lângă Deva, în vederea continuării pedepsei iniţiale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel