Kremlinul expulzează 45 de diplomați polonezi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Kremlinul expulzează 45 de diplomați polonezi
Kremlinul expulzează 45 de diplomați polonezi
Rusia expulzează 45 de diplomați polonezi.

Vineri, Rusia l-a informat pe ambasadorul polonez în Federația Rusă, Krzysztof Krajewski, despre expulzarea a 45 de diplomați polonezi din țară. Această informație a fost confirmată într-un comentariu de Lukasz Yassina, reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone, transmite Ukrinform.

”45 de diplomați și lucrători consulari polonezi au fost expulzați din Rusia”, a spus Yasina.

Mai devreme s-a aflat că ambasadorul polonez Kraevsky a fost chemat vineri la Ministerul de Externe al Rusiei. După cum era de așteptat, el a fost informat cu privire la utilizarea măsurilor în oglindă împotriva Poloniei, în contextul în care 45 de diplomați ruși au fost expulzați din Polonia.

Polonia a expulzat 45 de diplomaţi ruşi pentru spionaj

Anunțul a fost făcut pe 23 martie de către ministrul de interne polonez, Mariusz Kaminski.

"Într-o mod total coerent şi hotărât, destructurăm reţeaua serviciilor speciale ruse din ţara noastră", a precizat el pe Twitter.

Anterior în cursul zilei, serviciile poloneze de contraspionaj (ABW) au anunţat că au identificat 45 de diplomaţi ruşi suspectaţi de spionaj şi au cerut Ministerului de Externe să îi expulzeze.

"Agenţia de securitate internă a stabilit o listă cu 45 de persoane care lucrează în Polonia sub acoperirea unor activităţi diplomatice (...) şi care desfăşoară de fapt o activitate de spionaj împotriva Poloniei, dar şi împotriva aliaţilor noştri", a declarat presei purtătorul de cuvânt al ABW, Stanislaw Zaryn.

Lista "include ofiţeri ai serviciilor speciale ale Federaţiei Ruse şi persoane care colaborau cu ei", a adăugat el. Vezi mai mult AICI.

Premierul Poloniei spune că Putin și-a supraestimat planurile: El a visat că va fi primit cu flori. Devine evident că este un paria

Într-un interviu acordat săptămânalului Wprost, șeful guvernului polonez și-a exprimat punctul de vedere cu privire la ofensiva rusă în Ucraina, spunând că este de părere că Putin nu a anticipat nivelul de rezistență pe care l-a manifestat Ucraina până în prezent.

„El a visat fie să fie primit cu flori, fie să preia Ucraina în câteva zile”, a spus Morawiecki. „Acum, el suferă pierderi mari și devine evident pentru lume că este un paria”, a adăugat Morawiecki. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel