Kovesi revocare/ Dăncilă suspendare. Chirieac, ipoteze fulminante
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Analistul Bogdan Chirieac a evaluat situaţia politică din România din ultimele zile, într-un comentariu, sâmbătă, la România Tv.

Unul dintre punctele abordate a fost cel al plângerii penale depuse de Ludovic Orban la adresa Vioricăi Dăncilă şi răspunsul aşteptat de la SRI:

"SRI nu are documente. Sigur... este o analiză. Pentru că dacă SRI avea documente că s-a comis înaltă trădare le dădea direct la Parchet. Deci nu stăteau ei cu "fundul pe el". SRI-ul a fost băgat în această chestiune de domnul Horodniceanu absolut gratuit. Deci SRI-ul n-are cu ce documente să vină. În acelaşi timp vă spun că se lucrează în dosarul acesta. Nu cu SRI-ul, căci SRI-ul nu a constatat înaltă trădare... sănătate, bucurie!" şi-a început analiza Bogdan Chirieac.

Subiectul cel mai fierbinte a fost revocarea procurorului şef al DNA, Laura Kovesi:

"Ştiţi bine că eu am susţinut şi am crezut cu mare putere că nu o va revoca pe doamna Kovesi, indiferent ce se va întâmpla. A fost vizita lui Wess Mitchell, înlocuitorul doamnei Nulan, un director din Departamentul de stat al SUA, şi întâlnirea unui emisar german. În aceste întâlniri s-ar fi discutat că un stat NATO şi UE trebuie să respecte Constituţia. Chiar şi de către preşedintele acestui stat. Aici s-a deschis o portiţă, zic eu, pentru revocarea doamnei Kovesi şi trecerea dânsei în funcţia de consilier cu rang de ministru. Ţinând seama că este o decizie politică, pe care o ia o singură persoană şi anume preşedintele, Iohannis poate să nu ţină seama de ce s-a discutat. Eu nu ştiu dacă o revocă sau nu, astăzi când vorbim", a declarat Bogdan Chirieac.

Suspendare Dăncilă

"În privinţa doamnei Dăncilă, văd că lumea s-a deranjat cu înalta trădare. A fost o reacţie pe canale diplomatice - e stupid, nu? să spui că fac înaltă trădare fiindcă pentru că sunt aliat cu Statele Unite şi Israel. Au lăsat-o mai jos, acum văd că a reapărut cu mare putere şi este un dosar la care se lucrează. Deci eu cred că preşedintele o va suspenda pe doamna Dăncilă. Ca reacţie, nu cred că PSD-ALDE îl poate suspenda pe preşedintele Iohannis", a spus comantatorul politic.

Un alt subiect abordat a fost posibila rupere a Coaliţiei de guvernare şi o eventuală refacere a ei cu partidul lui Ponta:

Ruperea Coaliţiei de guvernare

"Nu este posibil acest lucru. Victor Ponta îşi promovează propriul partid, e firesc să facă asta şi, între ce politicieni sunt acum, dânsul vorbeşte cel mai bine. Guvernul PSD nu poate fi dat jos politic. El poate fi dat jos printr-o manevră securistă... cu suspendarea doamnei Dăncilă, cu haos, poate îl mai arestează o dată pe Dragnea, cu şapte dosare etc. Deci, într-o zonă din asta de tangaj mare, eventual, s-ar putea face ceva. Politic, nu pică", susţine Bogdan Chirieac.

"Eu cred că, politic, Iohannis nu vrea s-o revoce pe Kovesi. Nu ştiu dacă presupusele presiuni externe i-au schimbat opinia. Dacă n-o revocă pe doamna Kovesi, eu nu cred că PSD-ALDE va începe procedura de suspendare a domnului Iohannis. Dar, zic eu, el nu vrea acest lucru (revocarea - n.r.), pentru că pierderea politică, din colţul în care s-a fixat, ar fi uriaşă şi ar scăpa în câştigător domnul Dacian Cioloş, pregătit pentru acest lucru şi care oricum se află în faţa domnului Iohannis", şi-a încheiat intervenţia Tv analistul politic Bogdan Chirieac.

Vezi şi: Chirieac: Băsescu are dreptate despre Orban. Scenariul momentului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel